Înscrierile pentru profesioniștii mediului construit și profesori în programele De-a arhitectura din anul școlar 2024-2025 sunt deschise

j

Comunicat de presă

j

Text: arh. Monica Popescu

l

Editor: arh. Monica Popescu

Fotografii: De-a Arhitectura

h

Timp de citire: 3 minute

De-a Arhitectura, o comunitate de profesioniști ai mediului construit şi profesori dedicată promovării educației de arhitectură și mediu construit în România, invită profesorii și arhitecții, urbaniștii, designerii, inginerii, dar și studenții din aceste domenii să se înscrie până pe 1 martie 2024 la programele educaționale „De-a arhitectura în orașul meu” sau „De-a arhitectura mini” în anul școlar 2024-2025.

„Educația de mediu construit îi învață pe copii să aprecieze importanța participării active în comunitatea lor, îi stimulează să gândească în mod inovator și să își dezvolte abilități de rezolvare a problemelor, îi inspiră să aprecieze importanța unui mediu urban sustenabil și să devină mai conștienți de rolul lor în calitate de utilizatori ai orașelor în care trăiesc. De aceea avem nevoie de echipe de îndrumători dedicate, formate din arhitecți și profesori, pentru a-i ghida pe cei mici în această călătorie de descoperire și învățare, oferindu-le instrumentele necesare pentru a deveni cetățeni informați, responsabili și implicați în dezvoltarea și protejarea comunității lor.”arh. Mina Sava, membru fondator și Președinte De-a Arhitectura.

„De-a arhitectura în orașul meu”

De-a Arhitectura se pregătește deja pentru anul școlar viitor, 2024-2025. După mai bine de zece ani de implementare a programului educațional „De-a arhitectura în orașul meu” alături de echipe de succes de voluntari arhitecți și profesori, asociația își propune să întărească legătura între noțiunile de mediu construit și curricula școlară actuală. Pentru aceasta, De-a Arhitectura caută cei mai buni parteneri profesori și arhitecți care să aducă o contribuție importantă în această integrare.

Perioada de înscriere a îndrumătorilor (profesori și arhitecți) se încheie pe 1 martie 2024, iar locurile sunt limitate. Înregistrarea se face pe portalul De-a arhitectura, aici. În email-ul de confirmare a înregistrării înscrișii vor primi un formular pe care îl pot completa după ce citesc Ghidul îndrumătorului „De-a arhitectura în orașul meu”.

Procesul și calendarul de înscriere a profesorilor și arhitecților în programul educațional „De-a arhitectura în orașul meu” în anul școlar 2024-2025 este următorul:

  • 6 noiembrie 2023 – 1 martie 2024: Înregistrare pe portalul De-a arhitectura.
  • 6 noiembrie 2023 – 1 martie 2024: Înscrișii vor citi Ghidul îndrumătorului „De-a arhitectura în orașul meu” de aici pentru a putea răspunde la întrebările din formularul primit în email-ul de confirmare a înregistrării.
  • martie 2024: Are loc preselecția și pe 22 martie 2024 interviul pe Zoom cu echipa De-a arhitectura.
  • 8 aprilie 2024: Anunț echipe profesor-arhitect selectate pentru anul școlar 2024-2025.

Echipele selectate în programul „De-a arhitectura în orașul meu” vor participa la 2 sesiuni de formare: 7 mai 2024 – sesiune online + septembrie 2024 – față în față. Participarea la activitățile de pregătire este obligatorie pentru îndrumătorii aflați în primul an de „De-a arhitectura în orașul meu”.

De-a Arhitectura așteaptă cu interes să citească propunerile celor mai inspirați îndrumători pentru educația de arhitectură și mediu construit care doresc să facă parte din echipa asociației!

Pentru echipele care derulează în anul școlar 2024-2025 programul educațional „De-a arhitectura în orașul meu” în al doilea an este necesară reînscrierea pe portalul De-a arhitectura în contul propriu.

Mai multe detalii despre programul educațional „De-a arhitectura în orașul meu” se găsesc aici.

„De-a arhitectura mini”

Perioada de înscriere a îndrumătorilor (profesori și arhitecți) se încheie tot pe 1 martie 2024. Locurile sunt limitate. Înregistrarea se face pe portalul De-a arhitectura, aici. Înscrierea îndrumătorilor va fi acceptată doar cu rezolvarea unuia dintre exercițiile din formularul primit în email-ul de confirmare a înregistrării.

În perioada iunie – septembrie 2024 va avea loc online programul de formare pentru îndrumători pe platforma de formare „De-a arhitectura mini” de aici. Participarea la activitățile de pregătire este obligatorie pentru îndrumătorii aflați în primul an de „De-a arhitectura mini”.

Pentru echipele care derulează în anul școlar 2024-2025 programul educațional „De-a arhitectura mini” în al doilea an este necesar doar să se reînscrie pe portalul De-a arhitectura în contul propriu.

Mai multe detalii despre programul educațional „De-a arhitectura mini” se găsesc aici.

Programe educaționale susținute de Ordinul Arhitecților din România din „Timbrul Arhitecturii”.