Despre

Misiunea De-a Arhitectura

Construim prin educaţie. Construcţia noastră creşte când:

  • Copiii şi adulţii înţeleg şi iubesc valorile mediului construit şi sunt activi în comunităţile lor.
  • Profesioniştii mediului construit se implică prin educaţie în societate.
  • În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios.

Cine suntem?

Asociaţia De-a Arhitectura este o comunitate de profesioniști ai mediului construit şi profesori care modelează un viitor mai bun, prin educație de arhitectură și mediu construit (Built Environemnt Education – BEE), pentru copii, tineri și adulți. Programele noastre promovează creativitatea și inovația și îi ajută pe copii să se pregătească pentru lumea reală.

Din 2013 am ajuns la peste 30.000 de elevi din România, prin intermediul a peste 1000 de profesori și 1000 de arhitecți voluntari. Programele noastre educaţionale se desfăşoară cu precădere în şcoli, sub forma cursurilor opţionale, dar şi în muzee şi în cadrul evenimentelor de arhitectură şi design.

Ce ne propunem?

Bunăstarea noastră depinde de calitatea mediului construit în care trăim. Din păcate, societatea românească nu înțelege acest lucru. De aceea, ca o comunitate de creativi, ne propunem să punem bazele unei culturi a mediului construit – Baukultur – sănătoase, prin programe ancorate în realitate.

Sperăm ca tinerele generații să fie conștiente de impactul pe care mediul construit îl are asupra celui natural și de necesitatea de a se implica în crearea unui mediu frumos, locuibil, incluziv și durabil.

Susținerea Ordinului Arhitecților din România

Programul cultural „De-a arhitectura – educație de arhitectură și mediu construit” a fost iniţiat în 2011, iar din anul 2016 Ordinul Arhitecților din România (OAR) a decis ca acesta să devină program cultural prioritar, deoarece răspunde celor cinci criterii ale programelor culturale prioritare: amploarea, singularitatea, unicitatea, complexitatea şi calitatea. Ordinul Arhitecţilor din România finanţează o parte a programelor Asociaţiei De-a Arhitectura prin „Timbrul Arhitecturii”.

Scurt istoric

De-a Arhitectura a început în 2011, când arh. Mina Sava, arh. urb. Vera Marin, arh. Eliza Yokina și arh. urb. Claudia Pamfil au conturat ideile și principiile care au stat la baza programului cultural, iar arh. Veronica Sava i-a creat identitatea vizuală. Pentru a aplica la finanțarea din „Timbrul Arhitecturii”, în parteneriat cu Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România (FTB OAR), a fost format un grup de lucru, împreună cu arh. Corina Croitoru și arh. Miruna Grigorescu, care a scris aplicația programului cultural: „De-a arhitectura – educație de arhitectură și mediu construit”. În 2012 grupul a coordonat derularea pilot a programului educațional „De-a arhitectura în orașul meu” în 7 clase din Bucureşti, cu ajutorul primilor 8 arhitecţi voluntari. Asociaţia De-a Arhitectura a fost înfiinţată în ianuarie 2013 de aceeaşi echipă și de atunci a crescut cuprinzând peste 70 de membri asociați, profesori și profesioniști ai mediului construit.

ECHIPA

REZULTATE

PUBLICAȚII & EXPOZIȚII

CONFERINȚE

IMPLICARE ÎN COMUNITATE

PARTENERII NOȘTRI