De-a Arhitectura îngheață temporar activitățile din şcoli

26/03/20 | Comunicat de presă

Ca urmare a pandemiei de coronavirus (COVID-19) și a măsurilor luate de Ministerul Educației și Cercetării, Asociația De-a Arhitectura a anunțat încă de pe 10 martie 2020 suspendarea tuturor activităților [directe cu copiii] în această perioadă. Asociația este interesată de binele tuturor celor care fac parte din Rețeaua De-a arhitectura și a tuturor celor cu care rețeaua intră în contact.

Suntem convinşi că avem nevoie să ţinem fiecare aproape de comunităţile de care aparţinem, iar din această provocare, oricât de grea se va dovedi a fi, vom ieşi doar împreună. Rezilienţa e o trăsătură pe care vrem să ne concentrăm în următoarea perioadă şi veţi vedea pe canalele de comunicare ale Asociaţiei De-a Arhitectura, că ne adaptăm pentru a vă susţine, prin mijloacele noastre. Reţeaua De-a arhitectura din întreaga ţară lucrează (la distanţă) la conţinuturi noi, adaptate acestor zile, pe care le veți găsi pe website și pe Facebook De-a arhitectura cu hashtag-ul #DeaArhitecturaAcasa.”, transmite De-a Arhitectura.

Activitățile de la clasă desfășurate de De-a Arhitectura, cursurile și programele din grădinițe și școli („De-a arhitectura la grădiniță”, „De-a arhitectura mini”, „De-a arhitectura în orașul meu”, „De-a arhitectura în școala mea”), atelierele din cadrul Programului Național „Școala Altfel”, dar și atelierele din Clubul De-a arhitectura, sesiunile de formare, expozițiile și evenimentele de final de an școlar, implementarea părții practice a proiectelor din cadrul programului educațional „De-a arhitectura în școala mea” sunt înghețate temporar, cu posibilitatea de a fi reluate în următorul an școlar, dacă profesorul clasei dorește.

Calendarul activităților De-a arhitectura în școli și a oricărui program sau parteneriat în desfășurare în acest moment va fi actualizat în concordanță cu anunțul oficial al Ministerului Educației și Cercetării (MEC) legat de reînceperea cursurilor, având în vedere situația de urgență în care se află întreaga țară.

Înscrierile pentru toate cursurile din anul școlar 2020-2021, pentru profesori/clase sau voluntari, rămân deschise pentru moment și pot fi consultate aici. Asociația De-a Arhitectura va anunța orice schimbări intervin în funcție de decizia MEC și de evoluția situației de urgență.

Pentru orice alte detalii puteți contacta asociația la: office@de-a-arhitectura.ro sau vă puteți informa pe site-ul asociației sau pe pagina de Facebook.