Schimbări de implementare a programului educațional „De-a arhitectura în şcoala mea” 2020

Luna mai a acestui an ar fi presupus jurizarea și anunțarea rezultatelor sesiunii de finanţare a proiectelor „De-a arhitectura în şcoala mea” 2020. Din păcate, de la lansarea anunţului pe 10 martie 2020, școlile s-au închis și programul a fost suspendat aproape în totalitate, cu excepția clasei a VII-a a Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum din Timișoara care și-a continuat activitatea online ca parte a proiectului propus de ei „My school can be cool” și finanțat de Fundația Alber (detalii aici și aici).

Mulțumim partenerilor și sponsorilor din acest an școlar care au oferit fondurile pentru premiile sesiunii de finanțare și care au acceptat să le acorde și în anul școlar viitor, 2020-2021:

  • Fundaţia Comunitară Bucureşti prin Swimathon Bucureşti 2019 – eveniment de înot şi strângere de fonduri pentru proiecte ale comunităţii – care va finanța una dintre clasele din ţară ce va fi desemnată câştigătoare în urma sesiunii de finanţare a proiectelor „De-a arhitectura în şcoala mea” de anul viitor;
  • Cemacon, prin donaţia făcută pentru echipa ARHimede la Swimathon Bucureşti 2019;
  • Digital Spirit, sponsor pentru Şcoala Gimnazială „Teleki Domokos” din Gorneşti, jud. Mureş, și pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Cluj-Napoca, jud. Cluj.

Pentru a încheia anul școlar 2019-2020, Asociația De-a Arhitectura a invitat clasele din program să completeze un formular de feedback dedicat profesorilor și unul dedicat îndrumătorilor arhitecți și i-a invitat pe aceștia să confirme continuarea cursului în anul școlar 2020-2021 reluând procesul educațional de unde s-a întrerupt, să desfășoare cursul cu altă clasă/școală în cazul în care colectivul nu poate continua ca înainte sau să anunțe retragerea din program.

Școlile care au deja finanțare (ca cele din județele Cluj și Mureș) vor face implementarea proiectului după ce se ridică starea de alertă, de la caz la caz.

*Profesorii şi voluntarii noştri fac tot posibilul să fotografieze doar copiii ai căror părinţi şi-au dat acordul scris pentru aceasta. Totuşi, dacă dintr-o eroare copilul dumneavoastră apare în vreuna dintre imagini şi nu vă doriţi aceasta, ne puteţi scrie la office [at] de-a-arhitectura [punct] ro şi vom remedia eroarea.

Text: arh. Monica Popescu
Editor: arh. Mina Sava
Fotografii: De-a Arhitectura