Cartolinele „De-a pedagogia” au ajuns la participanții din 2020

22/04/21 | Curs, Formare, Parteneri

Text: arh. Monica Popescu
Editor: antropolog Gabriela Anghel
Fotografie: De-a Arhitectura
Timp de citire: 1 minut


La un an după desfășurarea online a atelierului „De-a pedagogia – Colecție de metode și jocuri”, cartolinele gândite ca parte a proiectului au ajuns la cei 20 de participanți, îndrumători și coordonatori locali De-a arhitectura din toată țara, și vor fi disponibile și la următoarea sesiune de formare din toamna acestui an.

Cartolinele „De-a pedagogia” și conținutul atelierului au fost gândite pentru a veni în spijinul arhitecților îndrumători din programele De-a arhitectura ca o serie de instrumente menite să îi ajute pe arhitecți în interacțiunea lor cu cei mici, la clasă. Dezvoltate ca o serie de rutine și tehnici de captare a atenției, de a destinde atmosfera, de a facilita apropierea arhitecților de copii, de a-i ajuta să-și adapteze metodele de lucru în funcție de dinamica grupului, de a stabili ordinea în timpul atelierelor și cursurilor De-a arhitectura, dar și ca instrumente de energizare pentru momentele când se instalează apatia, sperăm că acestea le vor fi de folos voluntarilor pe viitor.

Mulțumim Ordinului Arhitecților din România și Zoiss Home Design cu ajutorul cărora am putut realiza setul de cartoline „De-a pedagogia”! Mulțumim creatoarelor cartolinelor, arh. Ioana Rizea, coordonator programe Școli De-a arhitectura, și prof. Cristina Pisică, îndrumător în cadrul programului „De-a arhitectura în școala mea”, coordonator mentori didactici și profesor Teach for Romania, și arh. Veronica Sava pentru grafică.