Școlile „De-a arhitectura în școala mea” la Timișoara

Dacă ați urmărit evenimentele De-a Arhitectura de la Timișoara, știți deja că am invitat școlile din oraș să se înscrie la programul „De-a arhitectura în școala mea” în anul școlar 2018-2019.

Școlile înscrise se vor bucura de participarea la program, de informaţiile care se găsesc pe platforma „Școala mea” și de un arhitect voluntar care va face echipă cu profesorul de la clasă, în beneficiul elevilor participanți.

Una dintre școli, însă, va beneficia de fondurile strânse de Asociația De-a Arhitectura în cadrul Timotion pentru a implementa proiectul de îmbunătățire a spațiului școlar, rezultat în urma cursului.

La începutul acestei luni ne-am ocupat de procesul de selecție a acestei singure şcoli, urmărind să găsim acel grup de elevi entuziaști care să beneficieze de susținere din partea direcțiunii și de prezența unui cadru didactic motivat pentru anul școlar care vine.

Am fost plăcut surprinși să întâlnim această combinație de condiții în toate școlile înscrise (Școala Gimnazială Comuna Bucovăț, Liceul Teologic Baptist, Colegiul Tehnic Electrotimiș, Liceul Teoretic „William Shakespeare” și Colegiul Național de Arte „Ion Vidu”). Am vorbit cu profesori, directori și elevi despre motivația lor de a colabora cu Asociația De-a Arhitectura pentru a îmbunătăți spațiul școlii și pentru a-l face mai atractiv și, după un proces foarte greu de selecție, am decis că școala care va beneficia de finanţare în cadrul acestui program, în varianta în care partea de implementare este asigurată cu sprijinul Asociației De-a Arhitectura și prin participarea la Timotion, este Colegiul Tehnic Electrotimiș.

Motivația principală pentru care am ales această școală este că promite a fi locul în care programul „De-a arhitectura în școala mea” ar putea avea cel mai mare impact, atât asupra elevilor ce vor participa la curs, cât și asupra incintei și comunității extinse ale școlii.

Noi le urăm „Bun venit!” tuturor celor care s-au alăturat activităților Asociației De-a Arhitectura și ne pregătim cu drag, în continuare, de colaborarea ce ne așteaptă.

Text: arh. Maria Sgîrcea