Oamenii care ne susţin înotând şi donând

Asociația De-a Arhitectura aduce valorile mediului construit în școli. Prin joacă, creativitate, printr-un demers ludic, dar educativ, copiii învață pas cu pas elemente tehnice, transpuse în abordări practice, despre arhitectură şi mediu construit, despre oraş. Însă proiectele asociației sunt mai mult de atât. De-a Arhitectura formează cetățeni responsabili, interesați și conectați la societatea în care trăiesc care știu că au un cuvânt important de spus în ceea ce privește crearea unor orașe mai bune.

În cadrul proiectului „De-a arhitectură în şcoala mea” copiii încep schimbarea exact în locul în care petrec cea mai mare parte din timp: școala lor. Copiii de azi învață că au puterea de a modela spațiul școlii în funcție de nevoile lor. Și o fac bine tare.

De aceea, la ediția Swimathon București 2018, 3 echipe de întotători s-au înscris să susțină viitorii cetățeni responsabili de mâine: ARHimede, NOD pentru De-a Arhitectura şi Banca Românească. Cel mai mic, dar hotărât înotător are 8 ani şi este deja în al doilea an în care îşi alege singur cauza pe care vrea să o susţină! La rândul lor, înotătorii au găsit alți susținători/donatori care cred în cauza pentru care ei înoată. Cuvintele lor de suport le găsiți în rândurile de mai jos:

  • Dragul nostru. Suntem super mândri de tine! Ești un băiat de nădejde! Și vei fi un OM MARE! Îți mulțumim pentru inima ta frumoasă în care ne faci și nouă loc.” – Andreea Lungu
  • Suntem mândri de voi. Facem valuri împreună pentru o cauza bună!” – Eugenia Scarlat
  • Felicitări pentru cauza aleasă.” – Alexandru Porojan
  • Matei, ești un erou!” – Lia Bolte
  • Echipa Banca Românească vă mulţumeşte tuturor pentru că ne susţineţi la Swimathon. Noi credem în proiectul De-a Arhitectura şi sperăm să ne ajutaţi să ne atingem obiectivul de 5000 de lei. Vă mulţumim!” – Irina, Antonio, Irina, Robert şi Matei
  • Sunteți niște învingători! Respect pentru voi toți! Toni, ești cel mai bun!” – Ovidiu Dănila
  • Te iubesc, Matei! Go!” – Ștefan Orzu
  • Pentru curtea școlii!” – Andrei Șerbescu
  • Hai cu educația despre arhitectură & designul participativ în școli!” – Anonim
  • Visul fiecăruia merge mai departe!” – Anonim
  • Multă baftă! Hai să clădim o lume mai bună!” – Anonim
  • Hai, Dana! Use the power of Dory!” – Daniel Anton
  • Felicitări pentru inițiativă voastră și cât mai multe realizări în ceea ce v-ați propus.” – Anonim
  • Multe bazine pentru spații frumoase făcute de copii! Și mare grijă la accidentări!” – Tudor Vlad
  • Spor la joacă!” – Vlad Giurcăneanu
  • Bravo! E minunat să vezi oameni implicaţi, vă îmbrăţişez!” – Anonim

Fiecare înotător, fiecare echipă formată, fiecare donator contribuie la educaţia de arhitectură şi mediu construit pentru că, credem noi, toţi aceşti oameni realizează că fără educaţia generaţiilor viitoare suntem pierduţi.

MORMI (Design pentru copii), o iniţiativă dedicată conceperii şi producerii de obiecte de joacă educative care stimulează memoria, imaginaţia şi creativitatea copiilor, obiecte utile părinţilor acasă, şcolilor şi grădiniţelor, s-a alăturat cauzei De-a Arhitectura la Swimathon.

Pentru că fac jucării pentru copii cu pasiune şi dedicare, magazinul MORMI a decis să susţină proiectul „De-a arhitectura în şcoala mea” la Swimathon București 2018, pentru ca şi alţi copii să poată să se joace frumos la clasă. Astfel, MORMI donează un procent de 20% din preţul fiecărui produs achiziţionat până pe 31 iulie 2018 către proiectul „De-a arhitectura în şcoala mea”.

Puteţi susţine şi voi proiectul cumpărând jucării frumoase, din lemn, cu design 100% original şi elemente de învăţare, mergând pe site-ul magazinului.

Swimathon București va avea loc pe 30 iunie la bazinul Dinamo. Campania de donații se desfăşoară între 30 mai-31 iulie 2018. Donațiile se pot face pe site, prin plata cu cardul sau transfer bancar sau, pe 30 iunie, la bazin, unde vă aşteptăm. De asemenea, puteți susține și voi proiectele copiilor până pe 31 iulie, donând direct aici: 

Mai multe detalii despre proiectul „De-a arhitectura în şcoala mea” găsiți în link-urile de mai jos:

Text: antropolog Gabriela Anghel, arh. Monica Popescu