Nisipurile magice

20/02/15 | Uncategorized

Suntem foarte încântaţi de o jucărie nouă. Şi de aceea, în săptămâna şcoala altfel, oferim copiilor din Bucureşti posibilitatea de a experimenta materialul cel nou. Mai sunt patru locuri disponibile, pentru patru clase. Detalii despre înscrierea la atelierele De-a arhitectura Nisipurile Magice şi celelalte activităţi organizate de noi în săptămâna cu pricina – aici.

Nisipul este cea mai grozavă jucărie pe care natura ne-a pus-o la dispoziție.

Când civilizația modernă îi îndepărtează pe cei mici de joaca în spații deschise și le limitează accesul la materialele naturale, copiii ar trebui încurajați să construiască cu nisipul special creat pentru joaca în interior. Acesta le stimulează curiozitatea de a explora și le dezvoltă imaginația. Nisipul acceptă și încurajază crearea de lumi imaginare și de povești. Versatil și prietenos, el capată forma imaginată de noi.  Nu există o manieră unică de a te juca în nisip. Uneori poți construi un castel, alteori poți găti o prăjitură.

Atunci când se joacă în nisip, singuri sau alături de prieteni, copiii devin stăpînii propriului joc. Această libertate absolută le clădește încrederea în sine, abilitatea de a lua decizii, gândirea critică, abilitățile de socializare, dar și flexibilitatea intelectuală.

MS_Sandcastle_white

La Merlin Books & Toys Store credem că joaca liberă este felul în care cei mici învață să crească mari, iar jucăriile simple sunt cele care-i învață pe copii cele mai multe lucruri. Nici nu contează cât de îndemânatici sau cât de instruiți sunt, pentru toți și pentru fiecare în parte nisipul reprezintă un mediu de joacă extraordinar. Cei mai mici pot doar să se bucure de textura lui, în timp ce copiii mai mari pot să folosească nisipul într-un mod creativ.

Bubber, Shape It! și Kinetic sunt nisipuri revoluționare, cu o textură mătăsoasă, lipsite de toxicitate, ușor de folosit, ușor de curățat, care nu se usucă niciodată.

Bubber este un material uimitor, perfect pentru joaca liberă. Este fin, moale, pufos şi se modelează uşor, la fel ca un aluat. Nu se usucă niciodată, deci oferă posibilităţi nelimitate de joacă. Nu conţine gluten şi este non-toxic. Poate fi sculptat, tăiat şi sfărâmat. Este cel mai uşor şi cel mai nou material de modelat.

Shape it! este un nisip fin, umed, colorat, ce poate fi  modelat ca atare sau sculptat, după ce a fost în prealabil copt, pentru a construi obiecte durabile. Poate lua atât formă de nisip, cât şi formă de pastă modelatoare, putând fi vopsit cu acrilice sau alte tipuri de vopsea folosite în arte plastice.

Joaca în nisip kinetic este o experienţă tactilă uimitoare. Se poate modela cu uşurinţă în forme simple. Are consistenţa nisipului ud de pe plajă, nu se usucă niciodată şi nu are nevoie de apă! Este recomandat atât pentru joaca liberă, nedirecţionată, cât şi pentru activităţi dirijate de educatori, părinţi sau terapeuţi. Este catifelat, plăcut la atingere, încurajând dezvoltarea abilităţilor tactile si de motricitate fină. Moldelarea cu ajutorul palmelor sau a vârfurilor degetelor oferă o experienţă relaxantă şi creativă atât copiilor, cât şi adulţilor.

Aceste trei tipuri de nisip sunt recomadarea Merlin pentru zilele friguroase şi mohorâte de iarnă sau pentru cele ȋn care vă doriți o experiență senzorială inedită.