Expoziţie De-a arhitectura Sibiu 2017 în Sala Atrium a Primăriei Municipiului Sibiu

Vernisajul expoziției de final a claselor care au studiat cele două cursuri opționale De-a arhitectura în Sibiu pe parcursul anului școlar 2016-2017, a avut loc pe 22 iunie, în prezența copiilor, a părinților, a cadrelor didactice, a arhitecților voluntari îndrumători şi a prietenilor De-a Arhitectura.

Expoziția a rămas deschisă publicului timp de o săptămână. Spațiul care a găzduit evenimentul nostru se află în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu. Sala Atrium este holul central al Primăriei, un spațiu generos, luminos care primește expoziții aproape tot timpul anului, cu ocazia diverselor evenimente care se întâmplă în orașul nostru.

Anul acesta la expoziția De-a arhitectura Sibiu, 10 clase care au studiat „De-a arhitectura în orașul meu” sau „De-a arhitectura mini” au expus machetele finale.

La vernisaj toate clasele au fost reprezentate de micuții arhitecți, de cadrele didactice și de arhitecții îndrumători. Copiii, plini de entuziasm și emoție, și-au prezentat munca publicului alcătuit din părinți și prieteni. Profesorii și arhitecții voluntari i-au susținut în detalierea prezentărilor ca niște adevărați coordonatori de proiecte.

Atmosfera a fost minunată și foarte colorată, machetele copiilor au avut povești originale, căsuțe de toate formele și culorile, parcuri generoase, lacuri pentru plimbări cu barca.

Atât copiii cât și cadrele didactice și arhitecții voluntari au primit diplome și mici cadouri pentru încheierea cu succes a cursului.

Au participat la expoziție:

  • Școala Gimnazială nr. 4
  • Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”
  • Școala Gimnazială „Regina Maria”
  • Colegiul Național „Octavian Goga”.

Cadre didactice: prof. înv. primar Ioan Bădilă, prof. înv. primar Mihaela Bodea, prof. înv. primar Bianca Ene, prof. înv. primar Lidia Mihu, prof. înv. primar Corina Mohanu, prof. înv. primar Viora Rozorea, prof. înv. primar Elena Săliștean, prof. înv. primar Mirela Șandru, prof. înv. primar Silvana Valko, prof. înv. primar Manuela Vrancea.

Ahitecți voluntari: Anca Bordean, Diana Constantinescu, Irina Dima, Oana Fofircă Iacob, Iulia Nistor, Raluca Sabău, Mihai Sima, Carmen Șandru, Martha Toth.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă aceasta expoziție, în primul rând arhitecțiilor voluntari și învățătorilor care au susținut cursurile asociației noastre și, nu în ultimul rând, Primăriei Municipiului Sibiu care a găzduit acest eveniment.

Mulțumim din suflet sponsorilor și partenerilor locali care au fost alături de noi pe tot parcursul anului școlar: Paconstruct, Bachmann, Popaescu Architects, Fundația Comunitară Sibiu și partenerilor și finanțatorilor: Ordinul Arhitecților din România și Uniunea Arhitecților din România.

Text: arh. Iulia Nistor
Foto: arh. Anca Bordean