Irina Meliţă de la Poster vorbeşte la „De-a arhitectura Talks III” pentru Ytong

10/07/17 | Eveniment, Parteneri

În aprilie 2017, Asociaţia De-a Arhitectura a organizat conferinţa „De-a arhitectura Talks”, aflată la ediţia a III-a, care s-a constituit într-o oportunitate de întâlnire directă a unor oameni interesați de educația de arhitectură și mediu construit pentru copii și tineri.

Ytong este unul dintre partenerii constanţi ai Asociaţiei De-a Arhitectura, fiindu-ne alături încă de la început – fie ca susţinător al conferinţelor „De-a arhitectura povestită” (deja în al cincilea an), dar şi al Galei voluntarilor şi al ediţiei din acest an a conferinţei internaţionale „De-a arhitectura Talks”. Prezenţa Ytong printre prezentările Talks a fost asigurată de POSTER, arh. Irina Meliţă, care a prezentat experienţa sa ca vorbitor pentru un public format din copii mici în cadrul proiectelor De-a arhitectura susţinute de Ytong.

Având ca leit-motiv „imaginea de ansamblu”, arh. Irina Meliţă vorbeşte în prezentarea sa de la Talks despre misiunea şi efectul pe care arhitectura le are asupra copiilor din şcoli. Vorbind despre educarea atenţiei focalizate asupra oraşului, contextului, precum şi despre dobândirea de instrumente pe care le vor putea folosi pentru a lucra cu propria imaginaţie, Irina a mulţumit voluntarilor De-a arhitectura pentru importanta lor contribuţie.

Pe fundal s-au derulat în permanenţă imaginile proiectate în conferinţele susţinute de Poster în faţa copiilor – invitaţii la creativitate, visare spre o lume a viitorului pe care noi o putem doar bănui. Şi am primit în dar un citat din Sir Robinson, care ar fi bine să ne însoţească mereu şi de la care ar trebui să pornim atunci când gândim programe educaţionale: „pe copii îi pregătim pentru o lume care nu există încă”. Fiţi inspiraţi vizionând prezentarea susţinută de Ytong.

 

Mulţumim Ytong pentru susţinere şi Poster pentru prezentare şi pentru prietenie!

Despre POSTER:

Poster este un birou mic cu vise mari. Au făcut case şi blocuri  în România şi în Franţa. Participă la concursuri, iar pe unele le şi câştigă. Se implică în practica de arhitectură, dar şi în cercetări teoretice şi investigaţii academice. Au participat la anuale şi bienale de arhitectură în România, Grecia, Serbia. Fac parte din jurii de concursuri şi sunt onoraţi să fie invitaţi să predea la facultăţi din România şi din alte ţări, precum Elveţia, SUA, Maroc şi Italia.

Poster este un prieten al Asociaţiei De-a Arhitectura pentru că îi înţelege pe copii. Ca şi copiii, Poster se bucură să înceapă un nou proiect şi să îi cunoască pe beneficiari, să viseze, să facă locuri minunate.

Poster este colaborarea dintre Irina Meliţă, Ştefan Simion şi colegii şi colaboratorii lor.

Save

Save

Save