Două din programele De-a arhitectura se desfășoară sub egida „Anului European al Patrimoniului Cultural”

30/04/18 | Eveniment, Parteneri

Programele „De-a arhitectura în sat” și „Formarea îndrumătorilor – Creșterea capacității didactice de a conștientiza elevii din ciclul primar asupra valorilor patrimoniul construit” se vor defășura anul acesta sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural (European Year of Cultural Heritage – EYCH 2018).

Obiectivul general al Anului este de a încuraja împărtășirea și aprecierea patrimoniului cultural al Europei, de a crește gradul de conștientizare al istoriei și al valorilor comune și de a consolida sentimentul apartenenței în spațiul european comun.” – ni s-a transmis într-un mesaj al echipei Institutul Național al Patrimoniului (INP).

Suntem onoraţi că proiectul nostru de formare a cadrelor didactice şi programul „De-a arhitectura în sat” au fost selecţionate ca fiind relevante pentru Anul European al Patrimoniului Cultural 2018. Împreună aducem schimbarea!

Mai jos puteţi citi o parte din mesajul primit recent.

„Este o onoare pentru Institutul Național al Patrimoniului să vă informeze faptul că proiectele De-a arhitectura în sat și Creșterea capacității didactice de a conștientiza elevii din ciclul primar asupra valorilor patrimoniului construit au fost selectate ca fiind relevante a se desfășura în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018. Puteți găsi lista evenimentelor și a proiectelor selectate pe site-ul oficial dedicat. Proiectele au primit acordul de a utiliza identitatea vizuală a EYCH deoarece contribuie la atingerea a unul sau mai multe obiective ale acțiunii europene, după cum este prevăzut în Decizia (UE) 2017/864 a Parlamentului European și a Consiliului din 17 mai 2017 privind Anul European al Patrimoniului Cultural 2018.”