„De-a arhitectura povestită” în Brașov

La cea de-a doua ediție a conferințelor „De-a arhitectura povestită” de la Brașov, desfășurată la Centrul Cultural Reduta, cele trei doamne arhitect invitate le-au vorbit celor aproximativ 100 de elevi de gimnaziu de la Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch” despre experiența lor legată de arhitectură.

Arhitecta Marilena Manolache le-a descris rolul arhitectului în societate și le-a povestit despre respectul pe care comunitatea trebuie să-l acorde arhitecturii. Colega noastră arhitecta Ioana Aldea le-a prezentat elevilor, în amănunt, evoluția unui proiect rezidențial și le-a exemplificat locuințe atipice/artistice din arhitectura internațională. În încheiere arhitecta Cristina Vechiu i-a condus pe micii artiști prin domeniul design-ului și cel al amenajărilor interioare prezentându-le piese de mobilier unicat și traseul de la proiect de mobilier la execuție.

 width=

 width=

 width=

Elevii le-au provocat cu întrebări extrem de profesioniste și și-au arătat interesul față de proiectele prezentate.

Mulțumim Centrului Cultural Reduta, reprezentat prin dl. Marius Cisar, pentru spațiul pus la dispoziție și pentru buna desfășurare a evenimentului, sponsorului Ytong, reprezentat prin dl. Sorin Ailincăi, pentru sprijinul acordat și pentru suveniruri, colegelor noastre arhitecta Oana Strugaru pentru fotografii, arhitecta Cristina Turcanu și arhitecta Alina Mihaela Rudei pentru asistența oferită pe parcursul evenimenului și cadrelor didactice implicate.

 width=