Concurs pentru copii creativi şi dibaci: „De-a arhitectura în camera mea”

În luna mai am lansat alături de partenerii noştri, Duraziv şi Siniat, un nou proiect marca De-a arhitectura: concursul „De-a arhitectura în camera mea” dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani.

Concursul, ce se desfăşoară până pe 25 iulie 2017, îşi propune să le ofere copiilor un Ghid practic de informaţii şi inspiraţii care să îi ajute să îşi reamenajeze camera.

„Până acum, părinţii au fost cei care ţi-au aranjat camera.

Ce-ar fi dacă… acum ar fi rândul tău?

Ce-ar fi dacă… ai avea ocazia să-ţi amenajezi camera după gustul, visele, gândurile şi personalitatea ta?

Ce-ar fi dacă… ai avea şi materialele necesare la îndemână să-ţi realizezi acest spaţiu, numai al tău?

Ce-ar fi dacă… ai avea şi un ghid după care să te inspiri, care să te înveţe cum să faci acest lucru posibil?

Prin acest material, Asociaţia De-a Arhitectura îţi oferă nu o soluţie, ci mai multe, o cale pe care dacă o urmezi, îţi vei găsi soluţia personală. Te încurajăm să dai frâu liber imaginaţiei şi te invităm la o aventură pe care suntem siguri că nu o vei uita. O vei povesti prietenilor, îţi vei aminti cu drag de ea când vei fi mare, vei râde de ea tot atunci, dar cu siguranţă vei fi foarte mândru de ea tot timpul.

Aşadar, la treabă!”

Copiii (cu acordul părinţilor) au ocazia să păşească într-o nouă lume prin intermediul concursului „De-a arhitectura în camera mea”, o lume a arhitecturii şi design-ului de interior. Dacă se simt pregătiţi să îşi „ia camera în mâini” şi să pornească în această aventură, primul pas este să roage unul dintre părinţi să completeze formularul de înscriere în competiţie pentru a putea primi Ghidul practic „De-a arhitectura în camera mea”, un ghid cu idei care să îi inspire, să le stimuleze creativitatea şi să îi îndrume în aventura realizării unui proiect pentru camera lor, un ghid cu principii generale de amenajare a unui spaţiu, cu exemple practice de decorare a pereţilor, de realizare a mobilierului, de separare a spaţiului sau de iluminare a acestuia şi chiar şi cu exemple de accesorii care pot fi adăugate camerei după gustul şi imaginaţia „locatarului”.

După parcurgerea Ghidului, pasul următor este realizarea de către copil a unui scurt video, de 1 minut, ce va fi încărcat pe YouTube, folosind denumirea „De-a arhitectura în camera mea DAICM008 (număr de concurs generat în formularul de înscriere al părintelui)” şi hashtag #CameraMea. Link-ul filmului va fi trimis pe adresa corina@de-a-arhitectura.ro, iar filmul va conţine motivaţia pentru care micul participant doreşte să îşi schimbe camera şi va prezenta propunerea sa, prin diverse tehnici la alegere (aici, copilul îşi poate folosi din nou creativitatea şi fie poate utiliza tehnici cu care se simte în largul său precum desen, pictură, modelaj sau poate încerca alte modalităţi de prezentare vizuală ca decupajul, programe de grafică pe calculator sau orice altceva).

Alături de Ghidul practic, primii trei clasaţi în concurs vor avea ocazia să primească premii constând în materiale de construcţii: plăci de gips-carton fono-absorbante şi rezistente la uzură (de la Siniat) şi vopsea ecologică fără miros pentru pereţi şi mobilier (de la Duraziv). Toţi copiii participanţi la concurs vor primi sfaturi din partea Asociaţiei De-a Arhitectura pentru a-şi realiza proiectul camerei lor, de-adevăratelea.

Corina Croitoru, membru fondator al Asociaţiei De-a Arhitectura, coordonator al concursului şi membru în juriu ne transmite gândurile sale despre „De-a arhitectura în camera mea”: „Dacă a fi alături de copiii mici înseamnă să îi îmbrățișezi mult și să le satisfaci nevoile primare, a fi alături de copiii de 11-15 ani înseamnă pentru părinți să le provoci curiozitatea, să le stimulezi învățarea, să le dezvolți o pasiune, să îi ajuți să se cunoască.

Dragi părinți, fiți deci alături de copiii voștri și înscrieți-i la acest concurs. Așteptăm cu multă curiozitate propunerile copiilor, le vom trata cu multă seriozitate și le vom «face corectură» ca la Facultatea de Arhitectură. Vor primi din partea echipei noastre sfaturi constructive despre cum să își continue și implementeze proiectul.

Manuela Martin, Director Marketing Duraziv şi membru în juriul competiţiei „De-a arhitectura în camera mea” ne transmite ce a motivat-o să se implice în acest proiect alături de De-a Arhitectura: „Proiectul iniţiat de Asociaţia De-a Arhitectura a rezonat imediat cu ideile mele, atât în calitate de Director de Marketing, cât mai ales de mamă a unui adolescent cu care acum un an, cam în perioada asta, am renovat camera lui. M-a surprins să văd că avea dorinţe foarte clare despre culori, amplasarea mobilierului şi obiecte de decor. Crearea acestui ghid, prin urmare, a fost o continuare firească şi necesară după experienţa de acum un an, când i-am adus paletarul Duraziv să îşi aleagă nuanţele şi cred că mulţi părinţi şi copii deopotrivă se vor lăsa inspiraţi şi motivaţi de acest ghid.

Bogdan Tulbure, Manager Tehnic & Marketing Siniat România şi membru în juriul competiţiei „De-a arhitectura în camera mea” ne transmite motivaţia companiei pe care o reprezintă de a se implica în proiect: „Siniat doreşte să încurajeze creativitatea şi să ofere posibilitatea copiilor de a-şi crea propriul univers. Un univers fără limite, acolo unde energia creatoare a copiilor capătă diferite forme. Prin intermediul materialelor pe care le punem la dispoziţie, ne dorim să contribuim la construirea acestor vise ale copiilor. Oferim confortul acustic şi rezistenţa de care are nevoie un astfel de univers fără limite. Ne dorim să susţinem universul fără limite şi plin de imaginaţie al celor mai bune proiecte!

Concursul va fi derulat până la data de 25 iulie 2017, ora 23:59:59. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe site-ul şi pagina de Facebook a Asociaţiei De-a Arhitectura la data de 28 iulie 2017.

Regulament concurs, aici.

Membrii juriului: arh. Claudia Bingöl şi arh. Corina Croitoru din partea Asociaţiei De-a Arhitectura, Manuela Martin (Duraziv) şi Bogdan Tulbure (Siniat).

Vă aşteptăm înscrierile cât mai curând!