Vara De-a arhitectura

De-a Arhitectura organizează ateliere de arhitectură și design pentru copii cu vârstele cuprinse între 8 și 15 ani la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), București, pe perioada vacanței de vară. Aceste ateliere sunt realizate în parteneriat cu Anuala de arhitectură București și MNAC.

Invităm toți copiii cu adevărat pasionați de arhitectură să ni se alăture în această călătorie a creativității.  Copiii care au participat în programul „De-a arhitectura în orașul meu” în anul școlar 2014-2015 și care au primit invitație, participă gratuit. Pentru toți ceilalți atelierele sunt cu taxă și includ toate materialele necesare desfășurării acestora.

Ateliere de vară De-a arhitectura:

8-10 iulie 2015, 10:30-13:30

DE-A DESIGNUL ÎN PARC_ arh. Oana Coarfă

8-12 ani

40€/176lei

Oare cum poți să faci un super-tobogan? Dar o lampă care să știe că a venit noaptea? Sau o băncuță pentru câini, dar și pentru pisici? La atelierul „De-a designul în parc” vom afla lucruri noi despre mediul înconjurător și vom da liber imaginației pentru a realiza obiecte pentru parc. Bancă sau balansoar, lampadar sau cișmea, vom lucra împreună pentru a inventa obiecte noi pe placul tuturor. La finalul cursului, copiii vor cunoaște mai multe despre obiectele din spațiul public și vor realiza o machetă la scară a obiectului imaginat.

 

15-17 iulie 2015, 10:30-13:30

A1. DE-A DESENUL DE ARHITECTURĂ. CAIETUL DE SCHIȚE ALB/NEGRU._ arh. Oana Popescu

9-13 ani

40€/176lei

Cum schițăm o casă sau un obiect care ne place mult? Ați auzit de Dancing House? Dar de Sidney Opera House? Sau de imaginea „imaginată” a calului troian din expoziția muzeului? La atelierul nostru „De-a desenul” vom face exerciții de desen liber, dar ca un arhitect. Prin câteva linii și accente vom schița și câteva din casele „funny” ale unor arhitecți celebri. La finalul cursului, copiii vor avea câteva noțiuni de perspectivă interioară și exterioară. Și pentru că spațiul Muzeului Național de Artă Contemporană ne inspiră, vom expune desenele realizate. Să deschidem CAIETUL DE SCHIȚE!

 

22-24 iulie 2015, 10:30-13:30

AGRE-GATA_ arh. Andrei Ivănescu

10-15 ani

40€/176lei

Totul pe lumea asta, inclusiv noi înșine, e construit din bucățele mai mici. Dacă umbli la bucățele, modifici întregul. Departe de a face inginerii genetice, vom face niște inginerii sculpturale, bazate pe multe module mici și identice, care se conectează între ele pentru a construi un soi de corali sculpturali, a căror formă n-o putem ghici decât încercând și experimentând cu bucățelele din care sunt făcute. Dacă orice copil știe să asambleze un LEGO©, aici încercăm să re-gândim cărămida de LEGO© și, apoi, vedem ce putem face cu ea. În prima zi vom discuta despre relația dintre parte și întreg, cărămidă și construcție, celulă și organism, cauză și efect. A doua zi, organizați în mini-echipe, vom imagina module felurite, împreună cu modurile lor de conectare și vom vedea ce se conturează la nivel macro, asamblându-le. La final, ele vor fi produse de către oameni mari, cu utilaje serioase, și asamblate de copii în ziua 3, pentru a fi expuse spre deliciul tuturor.

Pentru înscrieri vizitați pagina evenimentului, aici. Mai multe informații la: office@de-a-arhitectura.ro. Atelierele se reiau, împreună cu altele noi, în septembrie și octombrie 2015. Vă așteptăm!

inscrieri copii seria 1

Tot pe perioada verii De-a arhitectura și Asociația Prietenii Școlii de la Bunești organizează între 8-15 iulie prima tabără-atelier „De-a arhitectura în sat”, pentru copii de 9-13 ani, în satul Buneşti, comuna Mălureni, judeţul Argeş, atelier dezvoltat în cadrul unui proiect cultural al Ordinului Arhitecților din România (OAR).

„De-a arhitectura în sat” este un nou program educațional pentru copii, cu ajutorul căruia ei vor descoperi, înțelege și reimagina spațiul construit rural. Vom explora satul, vom afla despre arhitectura populară și tehnici tradiționale de construcție, vom imagina o bucătărie de vară pentru campus și vom construi un cuptor de pâine pentru ea.

Copiii vor veni însoțiți de un adult (>18 ani), părinte sau frate. Taxa de participare este de 1200lei, pentru copil+părinte, include mâncarea pentru o săptămână, plata materialelor și a instructorilor atelierului. Cazarea se face în cortul propriu sau în „Casa de pământ”.

Pentru înscrieri și mai multe detalii, trimiteți un email la: office@de-a-arhitectura.ro.