Siniat susţine De-a Arhitectura la Swimathon 2016

Siniat, producător de sisteme gips carton, tencuieli și gleturi, susţine pentru a doua oară participarea Asociaţiei De-a Arhitectura la Swimathon Bucureşti. Contribuie astfel la crearea şi implementarea proiectelor educative ale Asociaţiei în şcoli. În acest an, Siniat este alături de echipa ARHimede 1, ai cărei înotatori sunt: Claudiu Furnea, Adrian Soare, Silvia Furnea, Monica Săbău, Giulia Pelin.

Pe lângă protecția pasivă oferită de pereți, placări și plafoane suspendate, pentru compania Siniat este foarte importantă și prevenirea apariției incendiilor prin educarea celor mici astfel încât ei să identifice potențialele riscuri. Un punct important ar fi diferența dintre un material ușor inflamabil și unul neinflamabil, și impactul asupra unui spațiu: de exemplu, o mansardă protejată sau nu cu sisteme gips carton rezistente la foc.

 width=

Compania Siniat România este membră a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale de calitate și soluții pentru construcții. Siniat este unul dintre liderii locali în soluții pentru construcții, iar în România deține două fabrici, în care produce plăci de gips-carton (la Turceni, județul Gorj) și ipsos (la Aghireșu, județul Cluj).

 width=

Fabrica de la Turceni a fost deschisă oficial în luna octombrie 2015, în urma unei investiții de 50 milioane de euro, și este cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România. Deschiderea acestei fabrici poziționează Siniat România drept singura companie care folosește gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică, în acest fel ajutând la protejarea mediului înconjurător și contribuind la sustenabilitatea pe termen lung a propriilor operațiuni.

 width=

Compania furnizează produse și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte, precum: săli de cinema, industria hotelieră, clădiri de birouri, spitale, instituții de învățământ și facilități sportive, centre comerciale și rezidențiale. Pereţii, placările şi plafoanele suspendate Siniat sunt testate continuu şi certificate pentru atestarea comportării la apariţia unui incendiu. Acestea conferă o rezistenţă la foc de până la 3 ore (în condiţii de temperatură de peste 1000⁰C) timp în care clădirea poate fi evacuată, echipa de pompieri poate interveni, iar oamenii sunt protejaţi şi bunurile sunt salvate.

Mai multe informații despre Siniat găsiți aici.

Save