Scurte interviuri De-a arhitectura la Talks 2017

03/08/17 | Eveniment

Noi, la De-a Arhitectura, am iniţiat dialogul cu copiii pentru că acasă aveam cei mai buni mici parteneri de conversaţie şi am înţeles că nu suntem singurii care au acelaşi interes, aceleaşi preocupări şi aceleaşi dorinţe când vine vorba de arhitectură, oraş, locuitori, mici sau mari. Am început cu copiii noştri, însă nu toţi cei care facem parte din De-a Arhitectura avem copii. Şi acest lucru nu este o necesitate. Aşa cum veţi afla şi din interviurile următoare, realizate la cea de-a treia ediţie a conferinţelor internaţionale pentru adulţi „De-a arhitectura Talks”, nu e nevoie să fii părinte ca să ţi se pară relevantă şi interesantă conversaţia centrată pe educaţia de arhitectură pentru copii.

Oraşul este compus dintr-un mix de utilizatori, de vârste diferite, dar, mai ales, cu nevoie diferite. Civilitatea, bunul simţ, pro-activitatea în oraş se învaţă de mici, de aceea pentru noi, ca arhitecţi, este important să stabilim un dialog şi cu cel mai tânăr dintre partenerii de conversaţie din oraş. Înţelegând toate grupurile cărora vrem să ne adresăm, punând umărul la educaţia copiilor, re-creăm viitorul, re-creăm societatea în care vrem să trăim şi învăţăm să ne adresăm tuturor, să ne adaptăm dicursul pentru a fi înţeles de toată lumea, de la cei mai mici la cei mai mari, lucru care nu poate decât să aducă beneficii breslei noastre.

Vă invităm să urmăriţi scurtele interviuri ce urmează, să ascultaţi părerea altor specialişti din întreaga lume care activează în acelaşi domeniu ca şi noi şi să vă formulaţi propriile opinii pe marginea subiectului „educaţie de arhitectură pentru copii”.

Întrebări:

  • De ce credeţi că e benefic pentru arhitecţi să lucreze cu copiii?
  • Ce v-a făcut să acceptaţi invitaţia noastră?
  • Ce feedback v-ar plăcea să primiţi de la oamenii care au fost inspiraţi de prezentările voastre?

De-a arhitectura Talks 2017 – interviu Pihla Meskanen, Finlanda

De-a arhitectura Talks 2017 – interviu Angela Million Uttke, Germania

De-a arhitectura Talks 2017 – interviu Jaana Räsänen, Finlanda

De-a arhitectura Talks 2017 – interviu Junko Taguchi, Japonia