Lansare culturală cu pozne și albastru – Ghidul pozneț de cultură

29/09/16 | Parteneri

Ne bucurăm să o revedem pe rafturile librăriilor şi să fim o mică parte din revista Ghidul pozneț de cultură a asociației culturale Câte-n lună și-n mansardă. Revista dedicată copiilor cu vârste între 7 şi 12 ani s-a relansat duminica trecută – în paginile revistei puteţi găsi o grămadă de poveşti interesante şi ilustraţii minunate care vă vor ţine captivi indiferent de vârstă. Nu rataţi secţiunea de arhitectură la care Asociaţia De-a Arhitectura a contribuit încă de la primul număr. Iată ce ne-au transmis colegii de la Câte-n lună și-n mansardă despre relansarea revistei.

Albastru este atunci când îndrăznești să visezi pozneț din nou alături de mici și mari prieteni. Sau atunci când faci cunoștință cu copii talentați, despre care citești în revista Ghidul pozneț de cultură. Albastră este ploaia cântată din fluier și copilăria „atârnată” în expoziție frumoasă. Albastru este atunci când ochii ți se măresc de curiozitate şi fascinație în timp ce asculți povești cu praf stelar sau cu mijloace neconvenționale de zbor în albastrul cerului. Iar când echipe de mici pianiști se întrec în duete la pian, să visezi pozneț e o stare de spirit normal, pe care cititorii care au fost prezenți duminică, 25 septembrie, la Clubul Țăranului din București, au trăit-o din plin la evenimentul de lansare al numărului 6 din revista culturală pentru copii Ghidul pozneț de cultură.

 width=

 width=

Prin diversitatea subiectelor pe care le propune (arhitectură, patrimoniu, literatură, muzică, teatru, film, experiențe multiculturale, jocuri și activități creative), scrise și ilustrate într-un mod jucăuș și prietenos, revista își propune să devină un reper cultural important pentru copii, pentru părinți și profesori, care o pot utiliza ca un instrument de educație non-formală.

Revista a debutat cu un program pilot, în cadrul căruia peste 5000 de copii au citit revista cel puțin o dată. Din 25 septembrie, reapare în același format atractiv, cu un prim număr despre amintirile din vacanță. Adică despre… Albastru! Despre băieți cu ochi albaștri care dresează un papagal în pas de vals, despre albastru de Voroneț, dar și despre albastru Klein, despre casele lipovenilor din Deltă, despre mare, călătorii în albastrul cerului și multe alte povești savuroase și minunat ilustrate.

 width=

 width=

Revista este lunară și se găsește în toate librăriile Cărturești și Librarium din întreaga țară.

Detalii despre modalitățile de abonare la numărul de telefon: 0742 011 027 sau pe adresa de e-mail: lunadinmansardă@gmail.com.

Revistă editată de asociația culturală Câte-n lună și-n mansardă cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național
Sponsor: Integraledu
Parteneri: MNAR, Roata Mare, Cărturești, Vellant, Librarium, Cartepedia, Editura Nemi, MetruCub – resurse pentru cultură, De-a Arhitectura, Asociația Dintr-un Basm, Mozartinno, Ma-na.ro, Creștemoameni.ro

 width=

Save