În decembrie echipele locale De-a arhitectura s-au mobilizat și au organizat trei întâlniri de prezentare și promovare/sprijin pentru derularea activităților asociației. Acestea au avut loc pe 8 decembrie la Brașov, pe 10 decembrie la Tmișoara și pe 16 decembrie la Cluj. Iată pe scurt câteva detalii despre ce și-au propus membrii asociației privitor la aceste întâlniri.
În Brașov, echipa de voluntari De-a arhitectura din acest județ, prin coordonatorii locali arh. Deea Ursachi și prof. înv. primar Carmina Vakulovski, a organizat o întâlnire de prezentare și sprijin pentru derularea activităților educaționale De-a arhitectura în Brașov. În prezent, în acest județ, 12 arhitecți activează ca voluntari pentru aproximativ 360 elevi din 12 clase a I-a, a III-a, a IV-a și a V-a, ajutând profesorii să susțină cursurile opționale „De-a Arhitectura în orașul meu” și „De-a arhitectura MINI”.
Întâlnirea, care a avut loc la Ordinul Arhitecților din România, Filiala BV-CV-HR, în sala din Turnul Porții Ecaterina, a avut ca scop diseminarea de informații despre activitățile De-a arhitectura, considerate un demers important pentru oraș. S-a subliniat efortul voluntarilor și al profesorilor implicați, precum și susținerea asociațiilor profesionale ale arhitecților – Ordinul Arhitecților din România (OAR) și Uniunea arhitecților din România (UAR), dar și cum aceste activități pot fi sprijinite în continuare.
În Timișoara, la Casa Arhitecturii, a avut loc o întâlnire similară celei din Brașov, organizată de echipa De-a arhitectura de aici, prin coordonatorul local arh. Dana Ardelean.
În zona Timișoarei, în prezent, activează 23 de arhitecți și studenți arhitecți ca voluntari pentru 461 elevi din 16 clase a III-a și a IV-a, ajutând profesorii să susțină cursul „De-a arhitectura în orașul meu”.
În Cluj-Napoca, întâlnirea organizată de coordonatorul local arh. Veronica Iosip și arh. Iulia Pătru, a avut loc prin bunăvoința domnului arhitect Eugen Pănescu și firmei Planwerk care a pus la dispoziție sala pentru desfășurarea acestei întâlniri.
Participanții au fost foarte deschiși și au venit în mare parte din mediul academic de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) și de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV). Au fost prezenți și participanți care provin din mediul ONG și presă. Prezentarea asociației și a activităților De-a arhitectura a fost urmată de o discuție în care s-au primit multe sugestii utile.
Dacă doriți să susțineți activitățile De-a arhitectura, nu ezitați să ne contactați la adresa de email: office@de-a-arhitectura.ro sau să consultați site-ul De-a arhitectura despre cum puteți susține arhitectura în școli.