Hands On la Brasov – de-a arhitectura la Arhitectura.6

03/10/14 | Uncategorized

In 21 septembrie 2014, copiii din Brasov au avut bucuria sa experimenteze atelierul Hands on, desfasurat in cadrul Arhitectura.6.
Image00010

Copiii au venit cu energia lor specifica, cu manecile suflecate, sa mestereasca un oras intr-o zi de duminica. Au fost intampinati de 

o harta mare, pusa pe jos, si multe materiale interesante si colorate. Un cadru perfect care sa ii stimuleze sa viseze.

Ne-am asezat in jurul hartii, prezentandu-ne numele, meseria si familia pe care ne-o dorim in viitor („cand vom fi mari”) si gandindu-ne 

la cum ar arata cladirea in care sa se desfasoare meseria si cum arata casa sau blocul in care vom locui.

In acest fel, dupa ce a povestit fiecare, deja am stiut cum vom imparti orasul, ce meserii se gasesc in aceleasi cladiri, ce familii stau in aceleasi cladiri sau pe acelasi teren. Desi doar am discutat, orasul “aparuse” il vedeam cu totii, si eram nerabdatori sa ii dam o infatisare.

Au aparut meserii ca fermier, doctor, pictor, stomatolog, primar, inventator, judecator, balerina, bucatar, vanzator, invatatoare, educatoare. 
Cam tot ce regasim in realitate. Copiii si-au imaginat ca locuiesc in casute individuale sau cu prietenii intr-un bloc.
Am discutat apoi si despre functiunile care nu au aparut in urma discutiei, insa le regasim in realitate si am stabilit cine si unde sa le faca.
La sfarsit, dupa 2 ore de munca si vise devenite realitate, am stat in jurul machetei si copiii au prezentat fiecare, cu mandrie, 
contributia lor la oras.
Concluzia, pe care am vrut sa o descopere copiii in urma acestui atelier, ar fi ca orasul este rezultatul dinamicii oamenilor, si este un rezultat comun al tuturor celor care il locuiesc.

Multumiri Heddei si Erna, copiii voluntari care ne-au ajutat sa desenam strazile pe harta, sa pregatim materialele si sala.

Multumiri arhitectilor voluntari: Ioana-Madalina Barsasteanu, Oana-Călina Strugaru si Cristina Vechiu

Multumim OAR Brașov-Covasna-Harghita pentru asigurarea locatiei desfasurarii atelierului.

Atelierul a fost implementat de catre arh Corina Croitoru si arh Deea Mihălțan.

Image00006 Image00005 Image00004 Image00003 Image00012 Image00008 Image00007Image00010