Ghidul pozneţ de cultură

28/09/15 | Parteneri

Ce rimează cu “isteț” și “îndrăzneț”, apare lunar, este plin de povești, jocuri și informații culturale? Întrebați un copil cu vârsta cuprinsă de școala generală și s-ar putea să aflați că “Ghidul pozneț de cultură” este noua revistă preferată.
c4-1_fara DTP

c4-1_v2.2

Cu o grafică atractivă și un ton jucăuș, „Ghidul pozneț de cultură” este revista culturală dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani, pe care o citesc cu plăcere și mici, dar și mari. Prin diversitatea subiectelor pe care le propune (arhitectură, patrimoniu, literatură, muzică, teatru, film, experiențe multiculturale, jocuri și activități creative), revista își propune să devină un reper cultural important pentru copii, precum și un instrument de educație non-formală pentru profesori și părinți.

Una dintre rubricile foarte apreciate de cititorii pozneți este cea de arhitectură, realizată de Monica Popescu și Vera Marin de la asociația De-a arhitectura. Dacă în primul număr, copiii au fost familiarizați cu noțiuni generale despre meseria de arhitect și câteva noțiuni despre scară și proporții, în al doilea și al treilea număr, micii cititori sunt invitați să descopere câteva locuri de joacă și câteva școli minunat de prietenoase din alte țări. Pagina de joc din cadrul rubricii este un punct de atracție pentru cititorii revistei, care sunt provocați, număr de număr, să-și folosească imaginația în a crea cele mai frumoase și potrivite case, parcuri sau săli de clase.

Dacă încă nu a ajuns în școala copilului tău, dar ai dori să o primească, te rugăm să trimiți un e-mail pe adresa: lunadinmansarda@gmail.com sau să cauți revista într-una din librăriile partenere: Humanitas (Cișmigiu, Krețulescu, Green Hours din București, Humanitas Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea și Galați), Cărturești (Verona, Carusel, AFI din București, Cărturești Timișoara, Constanța, Brașov), Librăria Eminescu din București, sau în muzee, centre creative și educaționale.

Revista poate fi consultată și online (în curând și pe site-ul www.lunadinamnsarda.ro) sau aici şi aici.