Expoziţie De-a arhitectura Braşov+Făgăraş+Feldioara 2017 la Braşov Business Park, la Cetatea Făgăraş şi la Liceul „Petru Rareş”

La final de mai au avut loc expozițiile De-a arhitectura din judeţul Braşov, expoziţii de final de an şcolar 2016-2017 a claselor care au studiat cursurile asociaţiei.

Expoziția De-a arhitectura Brașov 2017

Pe 24 și 25 mai 2017 a avut loc în Braşov cea de-a patra ediție a expoziției De-a arhitectura. După un an de muncă, copiii din cele 11 clase participante la cursuile opționale „De-a arhitectura mini” și „De-a arhitectura în orașul meu”, alături de cadrele didactice și de arhitecții voluntari, și-au prezentat lucrările în fața comunității. Machetele realizate în cadrul cursurilor au fost găzduite de partenerii noștri de la Kron-Tour Expo în cadrul Brașov Business Park.

În cele 2 zile de prezentare, au fost alături de noi aproximativ 300 de elevi din ciclul primar și peste 400 de adulți care le-au admirat lucrările.

Prof. înv. primar Elisabeta Mînecuță ne transmite: „Referitor la curs pot zice că a fost o experiență frumoasă, utilă. Am descoperit oameni pasionați care reușesc să își transmită din focul pasiunii, oameni răbdători. Vă felicit pentru felul vostru frumos de a fi, știți să fiți o echipă!”

Expoziție s-a desfășurat sub atenta supravegere a voluntarilor noștri: arh. Alina Mihaela Rudei și ing. Florin Munteanu – organizare eveniment, Natalia Tihon – foto, Răzvan Daniel Meșteru – sunet.

Clase di Braşov participante la cursul „De-a arhitectura mini” în anul școlar 2016-2017:

  • Clasa I-a A din Școala Gimnazială Nr. 27 „Anatol Ghermanschi”, prof. înv. primar Elisabeta Mînecuță și arh. voluntar Alina Mihaela Rudei;
  • Clasa I-a A din Liceul „Andrei Mureşanu”, prof. înv. primar Carmina Vakulovski și arh. voluntar Cristina Țurcanu;
  • Clasa I-a B din Școala Gimnazială Nr. 13, prof. înv. primar Elena Varvara și arh. voluntar Raluca Boulescu;
  • Clasa I-a C din Școala Gimnazială Nr. 13, prof. înv. primar Elena Balint și arh. voluntar Raluca Boulescu;
    Clasa I-a A din Școala Gimnazială Nr. 6 „Iacob Mureşianu”, prof. înv. primar Laura Piroș și arh. voluntar Oana Strugaru;
  • Clasa I-a B din Școala Gimnazială Nr .6 „Iacob Mureşianu”, prof. înv. primar Adina Vira și arh. voluntar Mihaela Popovici.

Clase din Braşov şi Cristian participante la cursul „De-a arhitectura în orașul meu” în anul școlar 2016-2017:

  • Clasa a III-a din Şcoala Gimnazială Cristian, prof. înv. primar și architect voluntar Bogdana Grapă;
  • Clasa a IV-a din Şcoala Gimnazială Cristian, prof. înv. primar Lavinia Ghimbășan și arh. voluntar Bogdana Grapă;
  • Clasa a III-a G2 din Şcoala Gimnaziala Nr. 12, prof. înv. primar Anca Vlad, arh. voluntari Ioana Bârsășteanu și Deea Ursachi;
  • Clasa a III-a B din Școala Gimnazială Nr. 6 „Iacob Mureşianu”, prof. înv. primar Laura Dima și arh. voluntar Mihaela Popovici;
  • Clasa a III-a A din Școala Gimnazială Nr. 6 „Iacob Mureşianu”, prof. înv. primar Alina Tudor și arh. voluntar Danina Ormenișan.

Mai multe imagini găsiți pe pagina locală de Facebook, aici. Mulțumim toturor celor care au fost alături de noi!

Expoziția De-a arhitectura Făgăraș 2017

Pe 26 mai 2017, la Cetatea Făgăraș, au fost prezentate proiectele realizate de elevii de la Școala Gimnazială „Ovid Densuşianu” din Făgăraș și Școala Gimnazială „Prof. Dr. Ioan Cerghit” din Hârseni.

După un an de muncă în care școlarii au încercat să înțeleagă arhitectura și mediul construit și procesele care le transformă mediul în care trăiesc, cei mici și-au prezentat lucrările în fața unui public numeros şi au fost premiați pentru munca depusă.

Scopul evenimentului a fost de a aduce arhitectura mai aproape de oameni, de a sublinia faptul că o comunitate sănătoasă depinde și de viitorii săi cetățeni.

Alături de copii au fost prezenți cei care i-au îndrumat:

  • Arhitecții voluntari: Iuliana Boeriu, Alina Cloca și Dan Ștefănuț
  • Profesorii: Gabriela Cocan, Elena Osalciuc și Georgeta Florea de la Școala Gimnazială „Ovid Densuşianu” din Făgăraș
  • Profesorii: Georgeta Banu și Lenuța Manta de la Școala Gimnazială „Prof. Dr. Ioan Cerghit” din Hârseni.

Mai multe imagini găsiți aici.

Totul a fost posibil datorită colegilor arhitecți voluntari din Făgăraș, cadrelor didactice implicate, părinților și, nu în ultimul rând, inimoșilor copii.

Mulțumim televiziunilor locale, grupurilor de presă, Muzeului Țării Făgărașului pentru susținerea și popularizarea evenimentului.

Expoziția De-a Arhitectura Feldioara 2017

Tot pe 26 mai 2017, simultan cu Făgărașul, pentru prima dată, la Feldioara, a avut loc expoziția De-a arhitectura. În sala de sport a corpului C din cadrul Liceului „Petru Rareș”, elevii claselor a II-a B și a III-a B, alături de doamnele prof. înv. primar Iuliana Ivan și prof. înv. primar Georgeta Coltofeanu și de arhitectul voluntar Paul Lazăr și-au prezentat și expus lucrările realizate în cadrul cursurilor opționale „De-a arhitectura mini” și „De-a arhitectura în orașul meu”.

Comunitatea locală formată din părinți, colegi și profesori, dar și din persoane importante precum directorul școlii și primarul Feldioarei au susținut cu laude, aplauze și încurajări proiectele celor aproximativ 50 de elevi din Feldioara.

Mai multe imagini găsiți pe pagina locală de Facebook, aici.

Mulțumim toturor celor care au fost alături de noi și au făcut posibile cele trei expoziții De-a arhitectura din judeţul Brașov!

Text: arh. Deea Ursachi