De-a arhitectura la Ciclaton

Iată o nouă ocazie de a ni te alătura, de a contribui la accesibilitatea cursurilor de arhitectură în şcoli, pentru copii frumoşi, creativi şi curioşi care pot deveni cetăţenii mai buni ai oraşelor pe care să ştie cum să şi le facă plăcute şi funcţionale. De-a Arhitectura este una dintre cauzele selectate pentru a participa la Ciclaton anul acesta.

Iată descrierea Ciclaton preluată de pe site-ul acestora, bogat cu informaţii diverse despre acest eveniment ce se desfăşoară anual:

Ciclaton este primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România dedicat exclusiv susţinerii educaţiei. Fondat în 2014, proiectul îşi propune să pună în mişcare roţile educaţiei, prin susţinerea proiectelor educaţionale non-formale, care au potenţialul de a schimba în bine parcursul copiilor şi tinerilor implicaţi în activităţi.

Ciclaton a fost construit de o echipă de voluntari, care este pasionată de un ritm de viaţă sănătos, dinamic şi care vrea să dea ceva mai departe comunităţii în care trăim.

La eveniment iau parte ciclişti amatori şi profesionişti deopotrivă, care pedalează pentru cauzele pe care le susţin. Toate cauzele educaţionale au în comun pasiunea celor ce sunt implicaţi în ele, îndrăzneala de a privi provocarea din alt unghi şi de a oferi metodelor tradiţionale o alternativă proaspătă, viabilă.

Scopul Ciclaton este acela de a aduce împreună oameni pasionaţi de mersul pe bicicletă şi susţinători inimoşi, în jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea ca educaţia îmbogăţeşte. Fondurile strânse în urma campaniei de donaţii şi a maratonului vor fi alocate cauzelor pentru ca proiectele să poată continua. Despre ele puteţi citi mai multe aici.

Indiferent dacă vor susţine cauzele pe bicicletă sau de acasă, oamenii reuniţi de Ciclaton vor face acest lucru din toată inima. De aceea, ne-am gândit că unul dintre modurile în care putem încuraja aceste proiecte minunate este să le arătăm celor care le-au demarat, câte inimi bat alături de a lor.

Aşa a apărut ideea donării bătăilor inimii din timpul pedalării, pentru cauze. Cicliştii vor estima înainte de tur bătăile inimii din timpul pedalării pentru cauze, iar susţinătorii vor fi invitaţi să doneze pentru ele – minim 10 lei pentru 100 de bătăi ale inimii.

Ciclaton 2015 este organizat de Fundaţia Adept Transilvania.

Noi vă îndemnăm să vă înscrieţi la Ciclaton, să pedalaţi pentru De-a Arhitectura. Între 2 şi 6 septembrie, pe traseul Sibiu – Sighişoara – Târgu Mureş – Reghin – Cluj – Huedin – Albac – Deva – Alba Iulia – Sibiu vă puteţi alege un segment pe care să îl parcurgeţi în condiţiile optime pregătite de organizatori. Aici detalii despre traseu şi aici formularul de înscriere.

Deja pentru De-a Arhitectura pedalează 6 ciclişti de anduranţă care s-au angajat să parcurgă tot traseul de 660km. Mulţumim Dan Mazilu, Daniel Nicolae, Florin Munteanu, Memo Sebastian Vrânceanu, Silvia Dinu şi Eduard Spindler. Îi puteţi susţine donând pentru fiecare bătaie de inimă aici.

Cu drag preluăm mai jos detaliile oferite de cei şase ciclişti site-ului Ciclaton:

DAN MAZILU

DANMAZILU

Egoism sau nu, în primul rând m-a atras excursia, velo-expediţia, aventura. Dar dacă poţi face şi altora un bine în acelaşi timp, este cu atât mai bine. Îmi place la Ciclaton că suplimentar faţă de susţinerea ta proprie a cauzei începi să te simţi responsabil pentru ea şi porneşti să convingi lumea să susţină la rândul ei cauza aleasă de tine sau oricare alta din cele propuse de Ciclaton. Am ales programul De-a arhitectura pentru că descrierea mi s-a potrivit. Programul reprezintă aproape tot ce mi-aş dori să ajungă copilul meu, un cetăţean responsabil implicat în dezvoltarea oraşului în care trăieşte, indiferent care va fi.

Lucrez cu bicicletele la modul profesionist din 2007, dar hobbyul datează din 1998. Însă, la fel ca majoritatea, bicicleta a fost alături de mine încă din copilărie. În acest moment sunt redactor la Freerider.ro, cel mai mare şi mai activ portal de ciclism din România.

DANIEL NICOLAE

danielnicolae

Dacă asculţi una din trupele Robin and the Backstabbers, Toulouse Lautrec, Alternosfera sau The Mono Jacks, înseamnă că iubeşti muzica alternativă. Dacă mergi în Vama Veche din când în când ca să te simţi bine, înseamnă că este o alternativă nu numai pentru mine. 😉 Dacă susţinem împreună Asociaţia De-a Arhitectura, înseamnă că le putem da şansa unor tineri să schimbe ceva în bine în oraşul tău.

FLORIN MUNTEANU

florinmunteanu

„Povestile frumoase nu se spun doar o data. La fel si faptele bune pe care le faci de cate ori ai ocazia. Ciclaton imi ofera si anul acesta ocazia de a face o fapta buna, de a spune o poveste frumoasa. De la editia de anul trecut a povestii Ciclaton am pedalat mii de kilometri, am vazut nenumarate locuri frumoase si am cunoscut destui oameni deosebiti ca sa imi dau seama, inca o data, ca oamenii sunt frumosi, ca atunci cand vrei si poti, visele devin realitate. Partea frumoasa e ca nu doar visele mele au devenit realitate, ci si visele altora.
Asa ca anul acesta pornesc din nou in aventura Ciclaton, pentru ca si altii sa-si poata indeplini visele.
Sustine-ma! Fii si tu parte din povestea asta! Contribuie si tu la implinirea unui vis visat frumos de un copil!
Doneaza!”

MEMO SEBASTIAN VRANCEANU

memosebastianvranceanu

„Intr-o tara in care media ofera cea mai proasta „educatie” pe care am vazut-o vreodata, m-am considerat obligat sa ma alatur acestui proiect care poate fi considerat chiar „arca” de salvare a invatamantului romanesc. Sunt onorat ca am fost ales sa pedalez pentru sustinerea acestor cauze educationale si le multumesc organizatorilor ca nu s-au lasat dusi de valul promovarii non-valorilor si iata, reusesc pentru al doilea an consecutiv sa duca Ciclatonul mai aproape de viitorul oricarei civilizatii, copiii.”

SILVIA DINU

SILVIADINU

„Merg pe bicicleta de mica si imi place sentimentul de libertate pe care il simt de fiecare data cand pedalez. Prefer mountain bike-ul pentru ca iubesc muntele, natura si aerul curat, dar nu refuz nici o tura mai lunga pe sosea. Mi-a placut ideea proiectului inca de anul trecut si de aceea anul acesta am decis sa particip la tot evenimentul. Capitala tarii se intampla sa fie locul unde m-am nascut, crescut si inca locuiesc. Aleg sa merg aproape zilnic pe bicicleta la serviciu sau in alte locatii, insa acest lucru ma afecteaza si ma nemultumeste din multe puncte de vedere, de aceea sustin cauza ”De-a arhitectura” pentru ca imi doresc un oras mai putin poluat vizual, spiritual, fonic, dar si cu mai putine noxe.”

EDUARD SPINDLER

EDUARDSPINDLER

„Ciclismul si sporturile pe doua roti au fost dintotdeauna pasiunile mele principale, de aceea la invitatia de a participa la Ciclaton am fost onorat. Daca pasiunea de a bicicli poate contribui si sprijini in scopuri caritabile sunt cu atat mai bucuros. Arhitect de profesie, apreciez mult munca si daruirea colegilor de breasla implicati in proiectul de educatie „De-a arhitectura” si de aceea incerc cu fiecare ocazie, sa ajut cu ce pot pentru a se putea contina si extinde aceste cursuri.” (N.N. Pe Eduard Spindler l-aţi mai văzut alergând pentru de-a arhitectura în trei rânduri, la SemiMaratonul Sibiu din 2013, 2014 si 2015)