De-a arhitectura la Buneşti

14/08/15 | Atelier, Parteneri

Între 3 şi 8 august vă invităm la tabăra de creaţie pentru copii la Şcoala de la Buneşti, judeţul Argeş, un eveniment organizat de partenerii noştri, Şcoala de la Buneşti şi Şcoala Agatonia.

 

Participanţi 20 copii cu vărstele între 6 şi 12 ani.


DSCF2585

DSCF2488

Din drag pentru arhitectură, patrimoniu, copii si educatie alternativa, am pus bazele unei tabere de vara in poiana  scolii de la Bunesti impreuna cu Scoala Agatonia.

In cele 5 zile copii au explorat locul, l-au masurat cu masura pasilor si au desenat o harta –plan de situatie a asezarii. Au avut de explorat prin simturile lor materialele folosite la constructia cladirilor si au vorbit despre ele. In doua zile au creat 2 cuiburi de pasari din materiale gasite in apropiere si lut pentru care s-au pregatit cu zeci de schite si idei pentru acestea. Au intocmit un atlas botanic cu plantele medicinale gasite in poiana. Au pictat icoane pe sticla. Au fost in expeditii in imprejurimi. Au cantat, s-au jucat in natura, au cules lemne uscate din padure, au facut foc de tabara, baie in rau, s-au bucurat de voie buna.

Pe durata a tuturor experientelor de mai sus au experimentat tratitul in natura, mai aproape de soare, plante, padure si rau, intr-un mod minimal cu bucuriile simple ce natura si locul le pot oferi.