De-a Arhitectura la Ambient Expo 2017

06/04/17 | Eveniment

Între 23 şi 26 martie 2017, De-a Arhitectura a participat la AMBIENT EXPO, Târgul internaţional de produse şi sisteme pentru amenajări interioare şi exterioare, decoraţiuni, mobilier şi piscine, ce a avut loc la Romexpo, în Bucureşti.

Echipa De-a arhitectura formată din arh. Mădălina Bold, arh. Florin Enache, arh. Andreea-Cristina Marcu, arh. Ioana Melencu a fost prezentă la stand, a răspuns întrebărilor despre activitatea De-a Arhitectura, a povestit despre experienţa de arhitect voluntar la şcoală şi s-a jucat cu copiii care au trecut pragul standului.

Iată ce ne spun arhitecţii despre experienţa lor la Romexpo.

Ca şi experienţă, expunerea în public nu e niciodată o misiune simplă. Am beneficiat de multă curiozitate din partea oamenilor, copiii s-au jucat şi, din acest punct de vedere, a fost foarte bine că am avut un stand «dinamic», plin de joacă. 

Am primit şi felicitări. Am primit chiar şi 2-3 promisiuni de interes şi susţinere de la oameni care au companii în domeniul construcţiilor şi au considerat că efortul nostru este unul cu impact în societate, însă doar simplul format de joacă la şcoala înseamnă deja o abordare nouă şi diferită şi, evident, foarte atractivă.

«Urmăresc şi apreciez ce faceţi, dar eu nu funcţionez voluntar.», ne-a comunicat un coleg arhitect care ne-a vizitat şi s-a jucat cu  LEGO©.

«Ce frumos! Vrem şi noi, ce trebuie să facem!?», am auzit de câteva ori şi cred că deşi rata de concretizare nu e mare, prezenţa la astfel de evenimente este esenţială. Mulţi oameni încă nu ştiu că existăm şi în zilele noastre vizibilitatea aduce credibilitate, consolidare, susţinere.

Pe lângă joacă şi atmosfera  jucăuşă, s-a mai întâmplat ceva: am trezit empatie printre vecinii de târg; am primit miniaturi de cofraje de beton care s-au integrat perfect, am completat «design-ul» standului cu un tablou al unui alt vecin artist care s-a bucurat să ne aducă o casă ţărănească pictată.

Joacă, networking, cam aşa a fost.” – arh. Florin Enache, îndrumător De-a arhitectura

Standul De-a arhitectura de la Ambient Expo a fost o experienţă interesantă. Am fost plăcut surprinsă să văd că un număr destul de mare de oameni s-a oprit să ceară detalii despre ce facem noi. Iar copiii au fost tare încântaţi să construim împreună căsuţe din LEGO© şi să desenăm. Unii dintre ei au încercat să reproducă pictura de pe peretele standului, primită de la standul vecin. Ba chiar i-a prins şi pe unii dintre părinţi joaca noastră De-a arhitectura.

Apoi au trecut pe la stand nişte fetiţe din clasa unde sunt îndrumător şi mi-au lăsat două cadouri tare frumoase: un desen cu soţia lui Grifonel şi un mesaj care se termină cu «Eu iubesc arhitectura cu domnişoara Cristina.»

A fost o zi frumoasă şi productivă. Am plecat acasă cu zâmbetul pe buze şi cu convingerea că fac ce trebuie.” – arh. Andreea-Cristina Marcu, îndrumător De-a arhitectura

Au venit la stand două perechi de părinți și copii de la clasă, s-au năpustit copiii pe LEGO© și toți cei care treceau prin zonă erau instant atrași de grup și voiau să se joace. Spre final inventaseră jocuri și structuri din paie și concluzia e că s-ar fi jucat cu orice. Am profitat de ocazie să povestesc cu părinții mai mult despre ce înseamnă De-a arhitectura și am vorbit inclusiv cu o doamnă învăţătoare care era curioasă.” – arh. Ioana Melencu, îndrumător De-a arhitectura

Prezența De-a arhitectura la Ambient Expo ar putea fi descrisă simplu: veselie, creativitate și culoare. În toată acea lume a «oamenilor mari», cu materiale, instalații, planuri şi negocieri, cam tot ce poate compune o casă, eram ușor de găsit de către cei mici și părinții lor – la noi era «acasă», locul vesel în care puteai să te oprești și să ridici, piesă cu piesă, clădiri, cartiere, orașe exact așa cum ți le-ai imaginat. 🙂 Copiii, pasionați sau nu de LEGO©, ne-au uimit şi ne-au amuzat cu ideile lor, au legat prietenii și au făcut echipe, pentru a reuși să termine «hotelul cu un infinit de stele» sau aeroportul pentru nave zburătoare.” – arh. Mădălina Bold, îndrumător De-a arhitectura

Foto 1-4: arh. Florin Enache
Foto 5-8: arh. Andreea-Cristina Marcu
Text: arh. Monica Popescu