De-a Arhitectura – de încredere în 2016

Pentru al patrulea an la rând De-a Arhitectura a apelat la susținerea unor donatori individuali, prin intermediul participării la evenimente sportive pentru strângerea de fonduri. Vom descrie în continuare mecanismul și actorii care îl animă, cu multă recunoștință și cu mândrie că facem parte din astfel de comunități.
Finanțarea obținută din partea donatorilor individuali ne oferă un anume tip de validare a acțiunilor noastre care ne permite câteodată să testăm proiecte mici, bazate pe idei mari în care noi credem, alteori ne permite să reconfirmăm.

Veniturile care ne parvin în urma participării la evenimente sportive de fundraising reprezintă linia de buget cea mai încărcată de emoție și cea care ne învestește cu încrederea a zeci și zeci de oameni.

În anul 2016 De-a Arhitectura a alergat (la Semimaraton și cros Sibiu și la Brașov Heroes), a înotat (la Swimathon-ul București) și a pedalat (la Ciclaton) alături de sportivi, donatori și organizatorii inimoși ai acestor evenimente.

 width=

 width=

 width=

Sportivii, profesioniști sau de ocazie, sunt cei care aleg să facă și efortul de fundraising. Ei preiau mesajul, poveștile și emoția schimbărilor pe care Asociația le face și cer cunoscuților să aibă încredere în alegerea lor. La semimaratonul și crosul de la fiecare sfârșit de mai din Sibiu aleargă pentru De-a Arhitectura arhitecți și ne-arhitecți, din Sibiu, Oradea, București, de multe ori aceștia înscriindu-și și copiii la cursele potrivite din cadrul evenimentului. La cursele copiilor se înscriu deja foști elevi De-a arhitectura, care doresc să continue cursurile pentru colegii mai mici. La cursa eroilor brașoveni din iunie au alergat în premieră anul acesta și susținătorii De-a Arhitectura, inimoși și entuziaști. La Swimathon-ul din iulie din București, foști înotători de performanță, ajunși arhitecți, urbaniști, peisagiști sau makeri și-au reactivat pentru cauza noastră mișcările de delfin, reușind performanțe sportive și de fundraising. Toamna, bicicliștii de la Ciclaton au abordat cu maximă seriozitate o cursă lungă și dificilă, dar și campania de strângere de fonduri în beneficiul De-a Arhitectura.

Donatorii sunt, în mare parte, mobilizați prin efortul sportivilor, care își abordează cunoscuții, vreme de câteva luni pe an, cu gândul de a-i convinge de beneficiul investiției în viitor. Sunt oameni care donează constant în fiecare an, sunt alții care s-au mobilizat o singură dată și nu au revenit la noi. Sunt unii care au alocați în bugetul familiei bani pentru a dona spre cauze și sunt alții care sunt pe moment cuceriți de perspectiva de a schimba lumea în felul nostru, împreună.

Organizatorii evenimentelor sportive de fundraising ne oferă și ei încrederea lor, sunt oameni pasionați care își dedică mult timp creării cadrului de finanțare a unor proiecte cu impact în comunitate. Și construiesc ei înșiși comunități, dintre cele mai bune, formate din oameni care ajută.

 width=

 width=

Anul acesta am decis să variem cauzele înscrise în competițiile sportive. O parte au rămas pe finanțarea activității în clase, la nivel local – Sibiu și Brașov. Ciclatonul a fost orientat spre a sprijini un loc nevralgic al asistenței noastre, și anume cea dedicată claselor din rural, reușind să îmbogățim puțin experiența educațională a acestor copii. Iar Swimathon-ul a primit anul acesta să susțină dezvoltarea unui material nou De-a Arhitectura, kit-ul pentru „Școlari în siguranță”. Fiecare dintre organizatori verifică periodic ce am realizat dintre activitățile angajate la momentul evenimentului sportiv. Suntem datori și asta e bine, e o confirmare a faptului că depindem unii de ceilalți, adică ne ocupăm cu construirea unei comunități bazate pe încredre.

Text: arh. Miruna Grigorescu

 width=