Concurs – Terasa si curtea interioara UAUIM

17/12/14 | Uncategorized

Suntem siguri că absolut toţi absolvenţii de Mincu vor fi tentaţi să participe la acest concurs. Aşa că vă îndemnăm să fiţi hotărâţi, înscrieţi-vă până pe 29 decembrie. Mai jos găsiţi detaliile transmise de organizatori, iar aici regulamentul şi tema concursului.

CSU (Clubul Studenților Urbaniști) împreună cu AAUPR (Asociația Absolvenților Urbaniști și Peisagiști din România) și The Plot organizează în perioada 12 DECEMBRIE 2014 – 3 MARTIE 2015 CONCURSUL DE SOLUȚII pentru revitalizarea unor zone din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, sub numele <<Terasa și Curtea interioară a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Reabilitarea și Reamenajare>>.

Concursul are ca scop reabilitarea și amenajarea Terasei din Mincu și a Curții interioare, două simboluri ale Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, precum și transformarea acestora în două nuclee de interes pentru studenții și profesorii universității, ameliorând mai ales calitatea spațiului de recreere.

Se urmărește:

  • Reabilitarea terasei prin refacerea termo și hidro izolației;
  • Opțional, se poate avea în vedere și realizarea unui sistem de iluminat nocturn. Crearea unor spații care să angreneze caracterul social;
  • Propunerea de module cât mai ușoare în cazul terasei, pentru a putea diminua sarcinile majore și pentru a putea permite accesul cât mai multor persoane;
  • Realizarea unui spațiu unde ocazional se vor realiza proiecții;
  • Rezolvarea locurilor de parcare din cadrul curții interioare;
  • Amenajări peisagere care să integreze soluțiile propuse;
  • Identificarea și crearea unor spații de legătură între terasă și curte dar și între curte și bufetul de la subsolul Universității;
  • Crearea unui spațiu de interacționare socială și social media prin dotări aferente serviciilor de comunicații high-tech.

Înscrierile în concurs se fac în perioada 12 DECEMBRIE – 29 DECEMBRIE 2014, iar data limită de predare a proiectelor este 2 MARTIE 2015 conform calendarului de desfășurare a evenimentului.

Se va premia un singur proiect, premiu unic în valoare de 1000 Euro, ce se va implementa începând cu data de 1 APRILIE 2015.

Contact:

Claudia ZAHIU,
Coordonator Clubul Studentilor Urbanisti

Tel. 0723 368 771
E-mail: claudia.zahiu@yahoo.com
clubulstudentilorurbanisti@gmail.com