Compania Elmas – partener în proiectul „De-a arhitectura în orașul meu” din Brașov

Cursurile opționale De-a arhitectura ajung deja de patru ani la copiii din școlile și grădinițele brașovene. Acest lucru nu ar fi posibil fără implicarea cadrelor didactice, a celor 13 arhitecți voluntari care și-au dedicat până în prezent mai mult sau mai puțin din timpul lor și fără sprijinul unor parteneri de nădejde care cred în proiectele noastre.

L-am rugat pe domnul Marius Paraipan, Brand Manager al companiei Elmas, să ne spună de ce a crezut în De-a Arhitectura.

⌂ Când ați început colaborarea cu De-a Arhitectura și care a fost motivul pentru care ați ales să susțineți financiar proiectul asociației noastre?

Colaborarea cu De-a Arhitectura a demarat în 2015 și motivația principală a fost de a fi partener în cadrul unui proiect special care oferă accesul la o educație de calitate pentru copiii din comunitatea locală.

An școlar 2015-2016 – curs „De-a arhitectura grădiniță”, Grădinița cu program prelungit Nr. 2, Brașov

⌂ Ce anume v-a motivat să continuați colaborarea cu De-a Arhitectura?

Profesionalismul și implicarea permanentă a asociației în derularea proiectului cât și feedback-ul pozitiv venit din partea beneficiarilor ne-a consolidat dorința de a continua colaborarea.

⌂ Cum au reacționat angajații/vizitatorii companiei dumneavoastră la prezența în showroom-ul Elmas a machetelor construite de către elevii din clasele a III-a, în cadrul cursurilor opționale „De-a arhitectura în orașul meu”?

Pe tot parcursul desfășurării expoziției de machete realizate de elevi, în cadrul showroom-ului propriu au fost generate reacții și discuții pozitive atât din partea angajaților companiei cât și din partea vizitatorilor care ne trec zilnic pragul.

În anul 2016-2017, aproximativ 100 de elevi brașoveni au beneficiat gratuit de materialele didactice și de bricolaj necesare pentru derularea cursului „De-a arhitectura în orașul meu” prin sprijinul companiei Elmas din Brașov. După ce au parcurs timp de un an școlar, o oră pe săptămână, acest curs opțional, cele 3 clase participante au avut ocazia să-și expună lucrările timp de 4 săptămâni în cadrul showroom-ului Elmas.

Ne bucurăm pentru sprijinul și încrederea acordată și ne dorim parteneriate de lungă durată alături de oamenii și firmele din comunitatea locală care înțeleg importanța educației despre arhitectură pentru viitorul orașelor și satelor în care trăim.


Compania Elmas formată din 4 linii de business (stivuitoare, macarale industriale/structuri metalice, ascensoare/sisteme de parcare și utilaje forestiere) are în componență 330 de angajați și a fost înființată în 1990, având capital 100% românesc.

Astăzi activitatea principală a companiei este fabricarea echipamentelor de ridicat și manipulat, fiind un reper în industria de profil. Proiectăm și producem în România o gamă completă de ascensoare Elmas 100% personalizate pe baza cerințelor clienților: ascensoare panoramice, ascensoare electrice, ascensoare hidraulice, ascensoare pentru materiale și ascensoare auto. Prin intermediul propriului Laborator de încercări asigurăm activități de cercetare, dezvoltare și testare produse pentru a furniza calitate integrată.

Sediul central al societății este în Brașov, spațiile de producție, depozitare, reparații, laborator și cel administrativ întinzându-se pe o suprafață de 70.000 de metri pătrați.

Deținem  o rețea proprie de puncte de lucru la nivel național (București, Constanța, Timișoara, Târgu Mureș, Ploiești, Zalău, Suceava) și în țările vecine (Bulgaria – Sofia, Moldova – Chișinău și Ungaria – Szeged).

O gamă importantă din produsele comercializate sunt disponibile și online în platforma proprie de ecommerce – 1234.ro.