Căutăm arhitecţi voluntari pentru 2016-2017

15/07/16 | Înscrieri

E vară, e vacanţă, însă noi, la De-a Arhitectura, suntem în plin proces de pregătrie pentru noul an şcolar. Adică suntem în plin proces de înscriere a arhitecţilor care să completeze perechea sau tandemul cadru didactic-arhitect care predă la clasă unul dintre cursurile De-a arhitectura.

Vă invităm să vă înscrieţi pentru anul şcolar 2016-2017, să vă alegeţi clasa şi să participaţi la programul de formare a îndrumătorilor ce va avea loc înainte de începerea anului şcolar. Reluăm, aici, un material dedicat rolului arhitectului voluntar în programele noastre, pentru inspiraţie.

Fără niciun fel de exagerare, arhitecţii care predau în şcoli sunt cei care fac să existe proiectele educaţionale pentru şcolari ale Asociaţiei De-a Arhitectura. Deci noi, cei care urmărim constant îndeplinirea obiectivelor De-a Arhitectura, le suntem profund recunoscători. În anul şcolar 2015-2016 vorbim despre aproximativ 130 de persoane, majoritatea arhitecţi, dar şi urbanişti, studenţi la arhitectură, peisagişti, ingineri. De la debutul în şcoli al proiectului «De-a arhitectura în oraşul meu» au fost implicaţi circa 300 de arhitecţi – este probabil cea mai extinsă şi consecventă iniţiativă de deschidere a arhitecţilor spre societate, nemijlocit.” – arh. Miruna Grigorescu, membru fondator De-a Arhitectura

Iată lista cu oraşele/judeţele unde avem încă mare nevoie de arhitecţi [actualizat 1 august 2016]:

⌂ 11 arhitecţi la Bucureşti
⌂ 2 arhitecţi la Costeşti, Argeş (sau 1 arhitect la două clase la aceeaşi şcoală)
⌂ 1 arhitect la Câmpulung Muscel, Argeş
⌂ 1 arhitect la Ştefăneşti, Argeş
⌂ 2 arhitecţi la Constanţa (sau 1 arhitect la două clase la aceeaşi şcoală)
⌂ 1 arhitect la Olteniţa, Călăraşi
⌂ 1 arhitect la Craiova, Dolj
⌂ 1 arhitect la Priscoveni, Olari, Olt (clasa a IV-a, anul 2 De-a arhitectura)
⌂ 5 arhitecţi la Sibiu
⌂ 1 arhitect la Timişoara
⌂ 10 arhitecţi la Iaşi
⌂ 1 arhitect la Braşov
⌂ 1 arhitect în Maramureş (Baia Mare)
⌂ 1 arhitect la Ocnele Mari, Vâlcea
⌂ 1 arhitect la Săbăoani, Neamţ

 width=

Mai sus (click pe imagine) găsiţi o hartă interactivă cu clasele înscrise în anul şcolar 2016-2017 cu ajutorul căreia vă veţi putea orienta în alegerea clasei/şcolii preferate. Acum este momentul în care se distribuie arhitecţii la clase. Pe hartă sunt marcate toate şcolile în care se vor ţine cursurile De-a Arhitectura în anul şcolar 2016-2017. Informaţiile de pe hartă se actualizează săptămânal şi puteţi vedea ce clase au mai rămas fără îndrumător. Până la 1 august invităm toţi arhitecţii înscrişi să opteze pentru una dintre clasele care nu au înca arhitect, trimiţând un email coordonatorului local la adresa menţionată mai jos. Toţi voluntarii care nu optează până la 1 august vor fi distribuiţi de coordonatorul local.

⌂ pentru Bucureşti (+Ilfov), Argeş, Dolj, Olt, Călăraşi: Ioana Rizea, ioanarizea@de-a-arhitectura.ro
⌂ pentru Brașov, Covasna: Deea Ursachi, deea@de-a-arhitectura.ro
⌂ pentru Cluj, Maramureș, Mureș, Bistrița: Veronica Iosip, veronicaiosip@de-a-arhitectura.ro 
⌂ pentru Iași, Neamț: Cristian Florin Bodnarc.florin.b@gmail.com
⌂ pentru Sibiu, Vâlcea: Iulia-Maria Nistor, iulia@de-a-arhitectura.ro
⌂ pentru Timiș, Arad: Dana Ardelean, danaardelean@de-a-arhitectura.ro
⌂ pentru Constanţa: Elena Blidea, elena.blidea@gmail.com

Save

Save

Save

Save

Save

Save