Atelier de Scenografie la Școala Gimnazială Nr. 30 „Grigore Ghica Voievod”

28/07/16 | Atelier, Şcoala Altfel

Seria de ateliere de scenografie marca „Digital Spirit“ continuă, am ajuns la atelierul cu numărul 4. Suntem de această dată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Grigore Ghica Voievod” din Bucuresti, alături de doamna învățătoare Dița Ştefan și copiii de la clasa I.

Zi de miercuri ploioasă și mohorâtă – deși suntem mereu  în căutare de noi provocări, probabil Team De-a Arhitectura va face o pauza astăzi: am salvat lumea alături de Sponge Bob, l-am ajutat pe Apolodor să plece peste mări și țări, am dezlegat mistere alături de Scooby Doo, ce ne-ar mai putea aștepta? Un telefon rapid – trei personaje simpatice și curajoase au nevoie de noi, Fetițele Powerpuff, super-eroinele care se luptă și înving mereu personaje periculoase, sunt în impas: nu reușesc defel să readucă veselia în grupul lor și să o calmeze pe Buttercup. Ce-i de făcut? Copiii știu cel mai bine, la ei vom apela și de data acesta.

 width=

Am pornit trei super-arhitecte, ups, eroine:) – Mădălina Bold, Ruxandra Ivan și Marilena Brăstăviceanu – către Școala Gimnazială Nr. 30 „Grigore Ghica Voievod” sperând că doamna învățătoare Dița Ştefan și piticii de la clasa I le vor salva pe cele trei fetițe Powerpuff. Ploaia ne-a adus la ei aproape la fel de mohorâte ca Buttercup, dar chicotelile și zâmbetele găsite aici ne-au înseninat instant. Le-am arătat copiilor cât de supărată este micuța eroină și i-am rugat să ne spună și să ne deseneze cât mai multe idei de activități aducătoare de zâmbete și optimism. Ce îi face pe ei super-veseli? Ce le place să facă, unde merg atunci când vor să fie zâmbicioși mereu? „Fugim la bunici, în grădină sau în ogradă!”, „Nu, nu, la mareeee!”, „Ba nu, mâncăm înghețată și prăjituri!”, „Eu fac sport sau cânt!”, „Stați, vă spun eu cine aduce cel mai rapid zâmbete: soa-re-le!”, „Daaaa, vrem să fie soaaaree!”.

 width=

„Rețeta fericirii” prescrisă de cei mici devenea din ce în ce mai lungă și fiecare idee a fost rapid însoțită de un desen, un stop-cadru din viața fericită pe care o va duce cât de curând Buttercup. Pentru că și cei mici păreau să aiba nevoie de o sursă permanentă de zâmbete, am modelat impreună – din hârtii, carton, lut, bețișoare, culoare și  bucăți de poveste – „Cutiile Veseliei” de dus acasă, pline de soare, cu flori din grădina bunicii, plaje și castele de nisip sau regate ale dulciurilor și cadourilor.

 width=

Cum se simt, oare, fetițele Powerpuff după ce gonesc răufăcătorii și salvează Townsville? Nici pe departe la fel de bine ca noi, la final de atelier. O trupă de mici super-eroi: supărăcioasa Buttercup va fi salvată, ploaia aproape am gonit-o, piticii sunt plini de energie şi zâmbete pentru multă vreme, iar noi, Team De-a Arhitectura, pregătite pentru noi aventuri alături de personaje fantastice.

Text: arh. Mădălina Bold

 width=

Mulțumim arhitectei Oana Coarfă care a conceput seria de Ateliere de scenografie, cu care am dus atât de multă bucurie copiilor! Mulțumim arhitectei Mădălina Bold care a îndrumat atelierul şi voluntarelor Ruxandra Ivan și Marilena Brăstăviceanu care au ajutat-o.

Acest atelier este al patrulea dintr-o serie de ateliere susținute de Digital Spirit. Mulțumim pentru implicare!

 width=Ca și creatori de lumi imaginare, în munca noastră susținem educația în arhitectură pentru un număr de 150 de copii, alături de Asociația De-a Arhitectura, pentru ca aceștia să își păstreze și să își dezvolte creativitatea, să viseze cu ochii deschiși, să creeze scenografii pentru poveștile imaginate de ei.

Digital Spirit este o companie full-service de producție video (specializată în reclame și spoturi), fondată în 2010, cu o vastă experiență internațională. Suntem într-o permanentă căutare de locații pretabile filmărilor pe care le derulăm, așadar invităm arhitecții să ne trimită (la adresa: andrei[at]digitalspirit[punct]ro) portofoliile lor, cu clădiri și amenajări interioare, pentru un parteneriat în acest sens.”

Save