Casele Ciripite ajung la Sibiu

30/05/16 | Eveniment

La sfârșitul lunii martie cele 16 căsuțe de păsărele (create în a doua ediție a Expoziției de creație Case Ciripite), au ajuns în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale în aer liber din cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA Sibiu. Căsuțele inedite de păsări au fost montate în copaci de către o echipă de la Societatea Ornitologică Română (SOR) și sunt pregătite să primească locuitori și în același timp vizitatori.

Căsuțele sunt montate pe un traseu a cărui parcurgere durează aproximativ 45 minute. Ele pot fi descoperite pe baza unui pliant-hartă, aflat la intrare. Expoziția va rămâne în muzeu 2 ani de zile. Descarcă aici pliantul pentru a te orienta în vizită.

 width=

Mulțumim sponsorilor care, prin cumpărarea unei căsuțe de păsărele, au contribuit la susținerea cursurilor de arhitectură și mediu construit, gratuit pentru 3500 de copii, din 140 clase, din 20 de județe și din capitală, în anul școlar în curs, 2015-2016: ING, OAR, UAR, FPSE, SINIAT, CA IMMO, VELUX, DURAZIV, RUUKKI, CERESIT, VERANDA, GREENTEK, STAR EAST PET, MAGIC HOLIDAY, SIMBIO, GALATECA.

 width=

La sfârșitul lunii mai a avut loc (și se va repeta în prima săptămână din luna iunie) un atelier gratuit pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9-12 ani, la Muzeul ASTRA Sibiu, ateliere în care copiii au construit căsuțe de păsări, inspirându-ne din expoziția prezentă.

Căsuțele de păsărele din prima ediție pot fi încă vizitate în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității București. Descarcă aici pliantul pentru a te orienta în vizită.

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=