Atelier de Scenografie la Școala Gimnazială Nr. 195

Seria de ateliere de scenografie marca „Digital Spirit“ continuă, am ajuns la atelierul cu numărul 3. Suntem de această dată la Școala Gimnazială Nr. 195, alături de doamna învățătoare Claudia Elena Simion și copiii de la clasa pregătitoare.

Copiii au fost alături la acest atelier de Scooby Doo, câinele prieten, care ajută la dezlegarea misterelor. A fost un personaj ofertant care a permis copiilor să își imagineze decoruri foarte-foarte diferite, ceea ce aveau însă în comun aceste scenografii era cuvântul „misterios”. Astfel, Scooby Doo a fost imaginat în Egipt (la piramide alături de mumii), într-un oraș părăsit, într-o peșteră întunecoasă, într-o pădure cu copaci „vii și înfricoșători”, într-un castel bântuit. Copiii au dat dovada de mult curaj, imaginând aceste spații și încercând să le reproducă cât mai fidel viziunii lor. Mai greu a fost însă să ni-l imaginăm pe Scooby Doo, făcut din plastelină, de culori diferite (era bineînțeles și el mai „misterios” așa). Cutia de pantofi care constituie scena la aceste ateliere a prins viață în 2 ore, iar copiii au prins și mai mult curaj, promițându-mi că vor mai face acest atelier și acasă, singuri, pentru alte personaje îndrăgite de ei.

 width=

 width=

Mulțumim arhitectei Oana Coarfă care a conceput seria de Ateliere de scenografie, cu care am dus atât de multă bucurie copiilor!

Text: arh. Corina Croitoru

Mulțumim arhitectei Corina Croitoru care a îndrumat atelierul! Mulțumim voluntarilor pentru implicare!

 width=

Acest atelier este al treilea dintr-o serie de ateliere susținute de Digital Spirit. Mulțumim pentru implicare!

 width=Ca și creatori de lumi imaginare, în munca noastră susținem educația în arhitectură pentru un număr de 150 de copii, alături de Asociația De-a Arhitectura, pentru ca aceștia să își păstreze și să își dezvolte creativitatea, să viseze cu ochii deschiși, să creeze scenografii pentru poveștile imaginate de ei.

Digital Spirit este o companie full-service de producție video (specializată în reclame și spoturi), fondată în 2010, cu o vastă experiență internațională. Suntem într-o permanentă căutare de locații pretabile filmărilor pe care le derulăm, așadar invităm arhitecții să ne trimită (la adresa: andrei[at]digitalspirit[punct]ro) portofoliile lor, cu clădiri și amenajări interioare, pentru un parteneriat în acest sens.”

 width=