Atelier „J’aime bien ta ville!”

La sfârşitul lunii octombrie, filiala Sibiu a Asociaţiei De-a Arhitectura a fost invitată să organizeze un atelier de educaţie de arhitectură şi mediu construit pentru copiii francezi şi francofoni din Sibiu. Atelierul a fost organizat în colaborare cu Asociaţia Francezilor din Sibiu (AFS) şi cu sprijinul Casei Franceze din Sibiu şi s-a adresat copiilor de 7-12 ani.

Pe perioada vacanţei de vară, Asociaţia Francezilor din Sibiu a primit din toate colţurile Franţei cărţi poştale mai vechi sau mai noi cu ajutorul cărora copii francezi şi francofoni să afle lucruri despre ţara lor sau despre ţara pe care o îndrăgesc. Au fost organizate ateliere de istorie şi georgrafie şi un atelier de educaţie de arhitectură.

La atelierul De-a arhitectura, „J’aime bien ta ville!”,  fiecare copil şi-a ales o carte poştală în funcţie de preferinţe – o stradă animată, o clădire mai aparte, o casă acoperită cu iederă, o piaţă cu oameni veseli, un oraş mai mare, un oraş mai mic, un castel pe apă, o cetate în câmp, un pod cunoscut.

 width=

 width=

Copiii au construit din diverse materiale ceea ce le-a atras atenţia din cartea poştală aleasă. Şi au fost foarte atenţi la detalii şi foarte dornici să-şi prezinte munca. Din partea Asociaţiei De-a Arhitectura, filiala Sibiu, au participat: arh. Anca Bordean, arh. Carmen Şandru, arh. Iulia-Maria Nistor. Atelierul a fost susţinut în limba franceză.

À la prochaine! 

Text: arh. Iulia-Maria Nistor

 width=

 width=