Atelier „Căsuța omulețului LEGO” la Alba-Iulia

13/06/16 | Atelier

Pe 18 aprilie a avut loc primul atelier De-a Arhitectura în Alba-Iulia. Doamna prof. înv. primar Dana Andro de la Școala Generală „Avram Iancu” din oraș a optat pentru atelierul „Căsuța omulețului LEGO”, atelier care s-a desfășurat pe parcursul a 2 ore.

Atelierul de la clasa a III-a a fost suținut de arh. Iulia-Maria Nistor și de două voluntare de mare ajutor, Raluca Popa, mămica unuia dintre copii și Ivona Funaru de la „Atelierul cu de toate”.

 width=

Iulia ne povestește cum s-a desfășurat atelierul: „De cum am intrat în clasă am observat câteva fețișoare extrem de nerăbdătoare. Eram convinsă că rezultatele atelierului vor fi demne de o expoziție. Încă de la început m-a impresionat cât de informați erau copiii, majoritatea știind cu ce se ocupă un arhitect și încă în destul de multe detalii.

După discuții de câteva minute despre profesia de arhitect și celelalte profesii conexe și după ce majoritatea copiilor au imaginat o poveste și o casă pentru personajul lor am trecut la construcție.

 width=

 width=

«Înarmați» cu omulețul LEGO, am desenat planul căsuței mobilat după dimensiunile lui. Culcat pe spate pentru a găsi dimensiunea ideală a patului, în șezut pentru a desena scaunele și masa pentru el și prietenii lui. A fost puțin dificil la început să ne imaginăm cum se vede dulapul văzut de sus, având în vedere că noi îl vedem mereu din față, dar analizând mai bine dulapul din sala de clasă am înțeles repede cum trebuie desenat. 

După o analiză serioasă a funcțiunilor din plan, mulțumiți de soluțiile găsite am trecut la ridicarea «pereților» ținând cont mereu de înălțimea personajului nostru. Apoi am desenat uși și ferestre, alții mai curajoși le-au decupat. Am colorat fațadele caselor și am trecut la acoperiș, dar nu înainte de a înțelege cum stă acoperișul pe căsuța noastra. Am construit grinzi pentru planșeu și căpriori pentru acoperiș. Am «închis» căsuța. Ne uităm în stânga, în dreapta, avem căsuțe cât pentru un mic cartier. Cartierul clasei noastre.

Câțiva dintre copii își prezintă munca. Sunt mulțumiți și încântați de munca lor. Este cel mai important: și-au asumat rezultatele. 🙂

 width=

 width=

A fost o experiență minunată, ne-am bucurat de fiecare minut petrecut împreună, nu ne-am pierdut răbdarea, nici motivația, din contră unii au hotărât să refacă «ucrarea» lor. Să construiască o altă căsuță și mai frumoasă decât prima.

Le mulțumesc doamnei profesoare și părinților pentru aceste 2 ore fantastice cu micii arhitecți din Alba-Iulia.

Save

Save