Asociația De-a Arhitectura, alături de Digital Spirit, donează mobilier școlar la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”

29/07/16 | Parteneri

În contextul actual, educația preuniversitară este privită din ce în ce mai mult ca o soluție reală, consistentă și pe termen lung pentru a avea specialiști bine pregătiți în domeniul mediului construit. Este parte din misiunea Asociației De-a Arhitectura să îi învățăm pe copii care este rolul lor în dezvoltarea orașelor de mâine, fie că vor deveni arhitecți, urbaniști, ingineri, fie că vor fi beneficiari, investitori sau utilizatori ai clădirilor și ai oraşelor. Orașul și siguranța lui este rezultatul tuturor locuitorilor săi și a lucra în echipă este esențial.

Asociația De-a Arhitectura, alături de Digital Spirit, a donat în cursul lunii iulie 2016 Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța 12 planșete de desen tehnic, reglabile, şi 12 rigle de lucru, pe șine, adaptate planșetei. În Constanța, la Colegiul Naţional de Arte, la secția de arhitectură, vor învăța în anul școlar 2016-2017 aproximativ 60 de elevi. Ei vor avea deci șansa de a fi mai bine pregătiți în vederea continuării studiilor superioare la una din facultățile de arhitectură din București, din țară sau din străinătate.

 width=

Pentru elevii claselor IX-XII, secția de arhitectură din cadrul Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța, donaţia reprezintă un pas extraordinar de important în educația lor, prin crearea unui cadru propice învățării specifice de arhitectură. Astfel, actul educativ se va desfășura la cote maxime, copiii putând să lucreze optim, având la dispoziție un «echipament complet», format din mese de lucru speciale de arhitectură, dotate cu planșetă ajustabilă pe înălțime și înclinație și riglă de lucru detașabilă, pentru a se adapta tuturor tipurilor de teme și activități de arhitectură”, menționează profesor arhitect Irina Filip din Constanța.

 width=

Ca și creatori de lumi imaginare, în munca noastră susținem educația în arhitectură alături de Asociația De-a Arhitectura, pentru ca aceștia să își păstreze și să își dezvolte creativitatea, să viseze cu ochii deschiși, să creeze scenografii pentru lumile imaginate de ei”, afirmă Andrei Loghin, Executive Producer, Digital Spirit.

Mulțumiri:

Arhitectei Irina Filip, voluntar al Asociaţiei De-a Arhitectura din 2015.

Digital Spirit

Digital Spirit este o companie full-service de producție video (specializată în producție cinematografică), fondată în 2010, cu o vastă experiență internațională.