Vreau să fiu arhitect

Avem bucuria de a vă face cadou varianta în limba română a cărţii „Vreau să fiu arhitect” (Quiero ser arquitecto), scrisă pentru copii şi tineri de arhitectul spaniol Alberto Campo Baeza. Este o lectură obligatorie pentru orice tânăr care se întreabă dacă meseria de arhitect i s-ar potrivi, în 21 de pagini dense, scrise clar şi dintr-o mare pasiune faţă de profesie. Nu este o carte care să te încurajeze să studiezi arhitectura (deşi autorul ne spune din toată inima că merită!), ci o carte care explică la modul cel mai simplu CE înseamnă să fii arhitect, DE CE merită şi CUM să faci acest lucru.

Cartea a fost tradusă în limba română de colegele noastre de-a arhitectura, Mina Sava, Claudia Pamfil şi Claudia Bingol şi editată grafic de Veronica Sava (AStil).

Şi dorim să lansăm şi o provocare pentru cei care au trecut – cu succes – de vârsta acestor întrebări. Invităm arhitecţii să parcurgă aceaste câteva pagini şi să împărtăşească cu noi numele unui profesor din facultatea de arhitectură care i-a influenţat. Noi, cititorii, vom aprecia şi câteva cuvinte în stilul lui Baeza sau, şi mai bine, în stil personal. Scrieţi-ne pe facebook, aici în comentarii sau pe e-mail la office@de-a-arhitectura.ro. Toate raspunsurile vor fi publicate în continuarea acestui articol, menţionând sau nu numele autorului, după cum ne cereți. Spor!

 

8

Comments are closed.