Pregătiri pentru înscrierile la cursurile De-a arhitectura 2016-2017

La final de an, ca buni gospodari, ne pregătim deja pentru anul următor de „De-a arhitectura în orașul meu” și „De-a arhitectura MINI”. Începem din decembrie cu înscrierea claselor pentru ca la anul să putem invita arhitecții să se înscrie sau să se reînscrie ca voluntari la una dintre clasele care aleg să desfășoare cursurile De-a arhitectura.

Iată calendarul înscrierilor pentru anul școlar 2016-2017 și detaliile întregului proces. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri le așteptăm cu drag la adresa: office@de-a-arhitectura.ro.

Asistenţa oferită şcolilor care aleg opţionalele De-a arhitectura pentru anul şcolar 2016-2017 se va desfăşura după următorul calendar:

  • 10 decembrie 2015-10 martie 2016: ÎNSCRIEREA claselor de elevi
  • 10-30 martie 2016: procesare bază de date în fiecare regiune, analiză, clarificări
  • 01 aprilie 2016-10 iulie 2016: înscrieri arhitecţi voluntari, cu alegerea claselor pe care să le sprijine
  • 27 iunie 2016-15 august 2016: pregătire individuală, ghidată la distanţă (prin email) pentru profesori
  • 15 iulie 2016-15 august 2016: pregătire individuală, ghidată la distanţă (prin email) pentru arhitecţi
  • 26 august 2016-04 septembrie 2016: participare la un ATELIER de FORMARE, pentru profesori şi arhitecţi împreună, timp de 2 zile, organizat zonal, în 6-7 oraşe ale ţării.

Înscrierea claselor în program se va face online, pe site-ul De-a arhitectura, doar cu acordul prealabil al școlii.

Asociația De-a arhitectura are capacitatea și resursele de a asista un număr limitat de clase pentru fiecare regiune, așa că vă îndemnăm să vă înscrieți cât mai devreme:

  • pentru opţionalul „De-a Arhitectura în oraşul meu” pentru clasele a III-a şi a IV-a, aprobat MEN: 70 clase
  • pentru opţionalul „De-a Arhitectura MINI” pentru clasele 0-II:  20 clase.

Pentru îndrumători (profesorul clasei și arhitectul voluntar), participarea  la activităţile de pregătire şi formare este obligatorie. În cadrul acestora vor intra în posesia materialelor didactice şi a tuturor informaţiilor necesare implementării cursurilor.

Participarea arhitecţilor la pregătire şi în asistarea claselor se face pe baza contractelor de voluntariat ce atestă întregul efort ca activitate profesională.

Asistenţa este oferită în mod gratuit, cu sprijinul Uniunii Arhitecţilor din România (UAR) în ceea ce priveşte pregătirea prealabilă (studiul individual şi ateliere de formare) şi cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din Romănia (OAR) în ceea ce priveşte gestiunea programului, coordonarea şi monitorizarea pe parcursul anului şcolar.

De luna viitoare vă așteptăm să vă înscrieți clasele!