EXPO De-a Arhitectura Cluj 2016 la final

09/07/16 | Eveniment

EXPO De-a Arhitectura Cluj-Napoca

Expoziţia De-a arhitectura din Cluj a avut loc pe 15 şi 17 iunie 2016, în Sala Mare a Mănăstirii Franciscane din Cluj-Napoca. Atât copiii cât şi învăţătorii au fost impresionaţi de clădire, de caracterul gotic al încăperii, lucru pe care l-am urmărit alegând aceasta locaţie.

La prezentările machetelor au participat atât părinţi, cât şi rude ale copiilor, alături de cadrele didactice şi arhitecţii îndrumători.

 width=

 width=

Am început şi am terminat prezentările cu mult entuziasm. Toţi copiii au ascultat şi prezentările celorlalte clase şi s-au implicat activ adresându-le întrebări la sfârşitul fiecărei prezentări. Ne-au bucurat foarte mult ideile lor originale (oraşul de pe insulă, oraşul care nu are anumite funcţiuni şi de ce nu le are etc) şi faptul că şi-au însuşit multe noţiuni de arhitectură pe care ştiau să le explice. Arhitecţii voluntari au fost minunaţi şi s-au implicat de la început până la sfârşit.

 width=

 width=

 width=

EXPO De-a Arhitectura Sighetu-Marmaţiei

În Sighetu-Marmaţiei expoziţia a avut loc pe 18 iunie. Aici implicarea arhitectului, a învăţătorilor şi a elevilor a mobilizat atât părinţii, care au adus gustările de la sfârşit, cât şi participarea media (radio şi televiziune) şi nu în ultimul rând participarea colegilor de la OAR Maramureş care au avut trei reprezentanţi.

 width=

 width=

Cele două clase de la Sighet au fost îndrumate de un singur arhitect care a contribuit prin cele mai bune metode care i-au fost la îndemână şi de care au fost foarte mulţumiţi atât cadrele didactice, cât şi elevii.

Orăşelele construite de copii au fost făcute doar cu aportul şi entuziasmul acestora rezultând zone care se legau frumos unele de altele. Reciclarea a fost la ea acasă, copiii folosind în mod original şi inedit o mulţime de elemente proiectate pentru cu totul alt scop.

 width=

 width=

Expoziţia a beneficiat şi de o sponsorizare din partea OAR Baia Mare şi din partea unei cofetării, astfel s-au putut comanda torturi pentru fiecare clasă. Noi, din echipa De-a Arhitectura, ne-am simţit foarte bine la expoziţie pentru că a fost tratată ca un adevărat eveniment şi vă garantăm că a şi fost trăită în acelaşi fel.

Text: arh. Veronica Iosip

 width=

 width=

 width=

 width=

Save

Save