„De-a siguranța rutieră în orașul meu” la Liceul Teoretic „Jean Monnet”

25/04/16 | Atelier, Parteneri

În data de 31 martie 2016, la Liceul Teoretic „Jean Monnet” din Bucureşti, 60 de copii din clasele a III-a şi a IV-a au avut ocazia să discute despre regulile de circulaţie şi siguranţa în trafic.
Ne-au fost alături, aşa cum ne-a obişnuit, firma Goodyear şi invitatul acesteia, domnul Andrei Mitrașcă, pilot de curse. Copiii au fost încântaţi de întâlnirea cu un pilot veritabil „în carne şi oase”, l-au ascultat cu atenţie şi au participat cu entuziasm la discuţii, fiind mândri să arate că regulile de circulaţie nu le sunt străine.

 width=

 width=

Am urmărit împreună două scurt-metraje despre siguranţa în trafic pe timp de noapte, când vizibilitatea este redusă, și despre povestea „zebrei” (trecerea de pietoni). Am exersat apoi informațiile învățate pe câteva intersecții din jurul școlii, imaginându-ne ca traversăm strada, orientându-ne în spațiu, amintindu-ne de expedițiile din jurul școlii sau refacând drumul de acasă către școală. Am avut în calea noastră o mulțime de obstacole: salvare, polițiști, culoarea roșie la semafor, drumuri cu sens unic, drumuri fără prioritate. Am reușit însă să completăm testul „ca la şcoala de şoferi”, cu gândul la momentul când vom da acel examen şi ne vom lua carnetul de şofer, de-adevăratelea.

Mulțumim arhitectei îndrumător, Ana Cosîmbescu.

 width=

 width=

De-a siguranța rutieră în orașul meu este un proiect ce face parte din programul „Goodyear pentru siguranța celor mici” și este implementat de Goodyear Dunlop Tires România în parteneriat cu De-a Arhitectura. Programul „Goodyear pentru siguranța celor mici” se derulează în România încă din 2009. Parteneriatul cu Asociația De-a Arhitectura este activ din 2013, iar până în prezent au fost derulate trei proiecte distincte în cadrul său. Partneriatul are la bază ideea că orașul este un organism complex, bazat pe reguli de conviețuire și respect reciproc, în care nici o casă nu poate fi construită singură, fără ambientul său și fără a ține seama de nevoilor celor care o vor locui. Una din nevoile importante este aceea de a avea acces la spațiul public, cum este strada, și de a putea conviețui în siguranță alături de alții în acest spațiu.

 width=

 width=