De-a arhitectura în vizită la Hubrica

Pe 18 mai 2017, clasa a III-a din Miroslava, jud. Iaşi, a fost în excursie De-a arhitectura la Hubrica – un hub creativ din Iaşi sau, după cum ne explică fondatorii pe pagina de Facebook, „Hubrica este o agora creativă. Lucru individual. Proiecte comune. Evenimente reale. Cercetare. Conexiuni. Concurență. Colaborare.

Alături de îndrumătorii clasei De-a arhitectura, stud. arh. Cătălina Popa şi arh. Bogdan Curelariu, în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, copiilor li s-a explicat despre materiale, tehnici de lipire şi li s-au prezentat atelierele Hubrica. Iată povestea spusă de Bogdan Curelariu.

Am ales să le prezentăm copiilor o parte din atelierele și activitățile HUBRICA. Am mizat pe ineditul acestei experiențe și pe foarte mica probabilitate de a vizita un asemenea hub creativ, cu părinții și profesorii sau la solicitarea acestora. Un alt motiv a fost acela de a le arăta că mai există și alte meserii în afară de medic, profesor/învățător, polițist, etc.

Copiii, însoțiți de câțiva părinți și de învățătoare, au sosit cu microbuzul școlii, la ora 10:00, la HUBRICA. În spațiul polivalent, unde se pregătea noaptea muzeelor, le-am prezentat copiilor un scurt istoric despre acest hub și scopul acestuia. Apoi, am început vizitarea atelierelor și discuțiile cu cei care își desfășoară activitatea acolo. După atâta trudă, bineînțeles că ni s-a făcut foame, așa că am ieșit afară la un picnic cu mâncare fără prăjeli, E-uri și semipreparate și, bineînțeles, cu tartă la cuptor și limonadă cu miere și mentă proaspătă.

După ce ne-am făcut digestia prin iarba cosită și grămezile de fân, am început pregătirea machetei pentru sfârșit de an.

Noi ne declarăm mulțumiți și încântați de cum au decurs lucrurile. Cu această ocazie mulțumim mult și celor care au ajutat să ajungă la noi fondurile care au făcut posibilă această experiență – Ciclaton.

Excursiile claselor De-a arhitectura din mediul rural din anul şcolar 2016-2017 au fost posibile cu ajutorul fondurilor mobilizate prin proiectul Ciclaton, un minunat eveniment ciclist de strângere de fonduri dedicat exclusiv susţinerii educaţiei.

Save

Save

Save