Conferinţele De-a arhitectura TALKS 2017

Suntem la a treia ediţie a conferinţelor internaţionale De-a arhitectura TALKS. Asociaţia De-a Arhitectura a lansat seria de întâlniri pentru adulţi în noiembrie 2014, la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, cu vorbitori din Austria, Marea Britanie, România şi Ungaria.

Am continuat cu ediţia a doua în noiembrie 2015 în sala Amfiteatru a Institutului Cervantes din Bucureşti cu specialişti interesaţi de educaţia de arhitectură şi mediu construit pentru copii veniţi de pe 4 continente, membri ai Grupului de Lucru Arhitectura şi Copiii al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. 

Suntem în pragul celei de-a treia ediţii ce va avea loc pe 1 aprilie la Palatul Universul – Talent Garden din București cu invitaţi din Finlanda, Germania, Japonia şi România.

Evenimentul De-a arhitectura TALKS a fost gândit ca o serie de conferinţe, un proiect cu oameni mari, dar tot despre copii. Pentru că suntem deja destul de mulţi cei preocupaţi, din ce în ce mai serios, de educaţia de arhitectură pentru copii. Pentru că am ieşit în lume şi am văzut că rezonăm cu o sumă de iniţiative frumoase din cele patru zări. Aşa că ne-am gândit că ne-ar folosi un răgaz care să ne permită să ne uităm mai bine la cele ce se întâmplă. Să descoperim, serios, ce fac alţii, să prezentăm ce facem noi şi să ne întrebăm. Şi poate să aflăm şi câteva răspunsuri.

Ideea pe care o promovăm în această ediţie este aceea de a prezenta motivaţii de a investi resurse, pasiune, energie în educaţia de mediu construit. Pe lângă prezentarea unor proiecte de cercetare sau de implicare directă prin acţiuni, vom putea înţelege contextul în care lucrează invitaţii: cadrul general pentru educaţie, dar şi pentru promovarea calităţii mediului construit şi a cetăţeniei active în relaţie cu spaţiul de viaţă.

Anul acesta, în conexiune cu De-a arhitectura TALKS vom găzdui şi prima ediţie a Galei Voluntarilor De-a arhitectura dedicată tuturor voluntarilor De-a arhitectura care ni s-au alăturat în ultimii 5 ani. Îi vom avea aproape, îi vom prezenta şi premia, şi le vom mulţumi pentru munca depusă. Sunt peste 250 arhitecţi din toată ţara, fără de care nu reuşeam să ducem arhitectura în şcoli şi să construim prin educaţie! Iar prin parteneriatul cu peste 500 de profesori, joaca, experimentul şi creativitatea au fost luate în serios.

Nu în ultimul rând, ne sunt aproape şi ne susţin la această ediţie:

Le mulţumim că ne-au ales şi că sunt alături de noi, fără susţinerea acestora lucrurile ar fi fost mult mai dificil de realizat!

Vă invităm sâmbătă, pe 1 aprilie, la cele două evenimente De-a arhitectura – De-a arhitectura TALKS III şi Gala Voluntarilor De-a arhitectura I!