Încă din iulie anul trecut am început, tiptil, tiptil, să vă transmitem și telegrame vizuale prin deschiderea contului nostru de Instagram (Instant Camera + Telegram = Instagram).
Știți deja cât de mult ne place ceea ce facem! Și cât de mult ne plac cei cu care lucrăm în activitățile noastre – elevi, voluntari arhitecți sau urbaniști, învățători, coordonatorii noștri zonali, promotorii și partenerii de tot felul! Credem că merită să transmitem această plăcere și prin mici gesturi fotografice, într-un mod mai… instantaneu decât prin pagina de Facebook sau pagina web.
Cu fiecare activitate pe care o desfășurăm – cursuri opționale în școli în multe locuri din țară (lecții săptămânale pe parcursul unui întreg an școlar sau chiar doi), ateliere independente de sistemul școlar, pregătirea unor noi proiecte și a unor noi materiale educaționale, instruirea îndrumătorilor, întâlniri de lucru și de planificare, prezentări în cadrul rețelelor internaționale din care facem parte, activități organizatorice de tot felul, etc. – adunăm imagini și gânduri bune pe care merită să vi le împărtășim.
Deseori admirăm modul în care voluntarii De-a arhitectura se implică în sprijinirea învățătorilor și profesorilor la ore și ne bucură să vedem la ce lecție au ajuns cu clasa de elevi pe care o îndrumă… acestea sunt momentele când vrem să transmitem și ce se desfășoară cu elevii, dar și câte ceva din materialele educaționale pe care le-am creat pentru asta! Uneori primim de la colegii din țară și vești despre diferite întâmplări deosebite, ieșite din „rutina” cursurilor (și ele ieșite din rutina metodelor formale): o expoziție la inițiativa unei clase de elevi, scrisori trimise între clase de sărbători, un joc nou creat într-o expediție… și atunci ar fi păcat să nu transmitem către voi (instantaneu!) și aceste mici întâmplări. Alteori atragem atenția asupra unor detalii ale clădirilor sau asupra vreunui fenomen prezent în orașe (dar și sate!), ba chiar și asupra unor concepte poate mai puțin explorate. Vă semnalăm ce (re)descoperiri am mai făcut și mai și glumim!
Prin Instagram ne propunem așadar să întregim imaginea (emoția) activității și preocupărilor noastre. Sperăm să vă placă și să vă inspire!
(Colega mea Monica Popescu m-a îndemnat să spun „povestea” contului nostru Instagram. Iat-o: A fost odată un moment prezent pe care îl dorim prelungit – „clipă, stai!” – și în care îi invităm pe cei ce ne împărtășesc viziunea!)
Autor text: arh. urb. Claudia Pamfil