Call facilitatori ateliere pentru proiectul „Arhitecturi de poveste”

j

Text: Filiala Teritorială Iași a Ordinului Arhitecților din România (OAR Iași), Asociația De-a Arhitectura, Muzeul Național al Literaturii Române Iași (MNLR)

l

Editor: arh. Monica Popescu

Fotografii: din cadrul proiectului „Arhitecturi de poveste – educație de mediu construit pentru copii”

h

Timp de citire: 2 minute

Proiectul „Arhitecturi de poveste – educație de mediu construit pentru copii” organizat de Filiala Teritorială Iași a Ordinului Arhitecților din România (OAR Iași) alături de partenerii săi, Asociația De-a Arhitectura și Muzeul Național al Literaturii Române Iași (MNLR), trece într-o nouă etapă. Lansăm un apel pentru toți cei interesați să lucreze cu copii să se înscrie la call-ul pentru facilitatori pentru atelierele ce vor avea loc în perioada septembrie – noiembrie 2023 la Iași.

Până pe 30 august 2023 vă invităm să vă înscrieți prin formularul de aici și să ne răspundeți la câteva întrebări.

Căutăm 9 facilitatori pentru 10 ateliere bazate pe scenariile educaționale câștigătoare ale concursului din etapa precedentă a proiectului. Cei care doresc să îndrume atelierele pentru copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani vor participa la un atelier de formare în Iași, la Muzeul Național al Literaturii Române Iași (MNLR), pe 17 septembrie 2023, și vor fi disponibili să participe la atelierele de weekend din septembrie – noiembrie 2023. Fiecare facilitator va fi remunerat cu 500 lei/atelier. 

Calendar:

Lansare call: 16 august 2023
Închidere call: 30 august 2023
Anunț facilitatori selectați: 5 septembrie 2023
Training facilitatori: 17 septembrie 2023
Date de susținere a atelierelor:  

  • 23 septembrie 2023 (2 ateliere); 
  • 1 octombrie 2023 (2 ateliere);
  • 7 octombrie 2023 (2 ateliere); 
  • 8 octombrie 2023 (2 ateliere); 
  • 21 octombrie 2023 (1 atelier); 
  • 4 noiembrie 2023 (1 atelier). 

Noul proiect „Arhitecturi de poveste – educație de mediu construit pentru copii” al Filialei Teritoriale Iași a Ordinului Arhitecților din România (OAR Iași) și al partenerilor a fost selectat în urma sesiunii de finanțare a Ordinului Arhitecților din România (OAR) pentru oferte culturale – ediția toamnă 2022 din „Timbrul Arhitecturii” și a primit finanțare integrală. 

„Arhitecturi de poveste – educație de mediu construit pentru copii” se adresează publicului tânăr și foarte tânăr și vizează descoperirea moștenirii patrimoniului cultural ieșean prin creșterea gradului de conștientizare a legăturilor interdisciplinare existente între spațiile pe care le folosim zi de zi și procesele prin care acestea se transformă. 

Proiectul „Arhitecturi de poveste – educație de mediu construit pentru copii” se înscrie în seria de evenimente „Orașul creatorilor de arhitectură” propus de OAR Iași în 2023.