Ateliere De-a Arhitectura la Arhitectura.6

24/10/16 | Atelier, Eveniment, Parteneri

Pantera Roz, Apolodor, plastilină, culori, hârtie creponată, animale, fructe, frunze și legume decupate, cleme de haine pe care agățăm decoruri și o ploaie de sclipici pentru un strop de magie!

Oare ce va face mai departe?” a fost întrebarea la care copiii au răspuns după ce au vizionat parțial un desen animat. Dar nu au răspuns oricum, ci construind un decor și o poveste pentru personajele din desenul animat. Fiecare copil și-a imaginat propria scenă în care personajele principale și, uneori, și personaje noi (pozitive sau negative) continuă povestea.

 width=

 width=

Aproximativ 80 de copii au participat în septembrie şi octombrie la atelierele de scenografie din Brașov, Miercurea Ciuc, Râmnicu Vâlcea,  Sibiu, Sfântu Gheorghe și Târgu Mureş din cadrul Arhitectura.6.

Arhitectura.6 este evenimentul bienal de arhitectură organizat de către trei filiale teritoriale ale Ordinului Arhitecților din România: filiala Brașov – Covasna – Harghita, filiala Mureș și filiala Sibiu – Vâlcea.

 width=

 width=

Punctul central al Arhitecturii.6 este concursul de arhitectură pentru proiectele realizate în ultimii doi ani de arhitecții din județele Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Vâlcea și expunerea proiectelor în spațiul public.

În afara expoziției-concurs, în fiecare oraș reședință de județ au avut loc un workshop de fotografie de arhitectură cu fotograf arh. Andrei Mărgulescu, proiecții de film de arhitectură – seri de film UrbanEye, tururi ghidate, prezentări de proiecte și atelierele de scenografie pentru copii de 6-9 ani propuse și susținute de Asociația De-a Arhitectura.

Arhitecţi îndumători participanţi la ateliere:

Braşov: arh. Ioana Aldea, arh. Cristina Țurcanu, arh. Deea Ursachi
Miercurea Ciuc: arh. Péter Dénes, arh. Cora Dumitrescu, arh. Klára Máthé, arh. Kinga Várday, arh. Zsolt Várday
Sfântu Gheorghe: arh. Cora Dumitrescu
Sibiu: arh. Anca Bordean, arh. Iulia-Maria Nistor
Vâlcea: arh. Cristina Miu

Proiect finanțat din fondul Taxa „Timbrul Arhitecturii”.

Sponsor Principal: Wienerberger
Partener: Holver

Text: arh. Iulia-Maria Nistor
Fotografi: Zsuzsanna Hadnagy, Răzvan Lupan (foto 1, 6, 7, Braşov), Attila Toro

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=