Atelier „Labirintul de aţe”

27/10/16 | Atelier

În iunie, a avut loc la Ludoteca Apolodor din Labrador de la Biblioteca Națională a României atelierul „Labirintul de aţe” dedicat copiilor de 3-6 ani, îndrumat de arh. Andreea Damian cu ajutorul voluntarei Andreea Dincă.
Ideea atelierului a fost aceea de a le oferi celor mici oportunitatea să reamenajeze încăperea și să experimenteze spațiul nou creat, formele și limitele lui, cu întregul lor corp mic și curios. Iată ce ne povesteşte Andreea Damian despre cum a decurs atelierul:

 width=

Pentru că atelierul s-a desfăşurat în spaţiul Ludotecii, am avut nevoie la început de un moment în care să încercăm să ne rupem de lumea jucăriilor şi a cărţilor înconjurătoare. Am ales să pătrundem, încet, într-o căsuţă din lemn şi pânze unde copiii au început să se cunoască şi au aflat ce urma să se întâmple: să creăm împreună un spaţiu împânzit de aţe, printre care să ne strecurăm ulterior.

În afara căsuţei, la început mai timid, pe rând, fiecare copil a început să întindă câţiva metri de aţă, apoi, nerăbdători, au întins simultan mai multe fire colorate şi au realizat o întinsă pânză de păianjen.

 width=

 width=

În partea a doua a jocului, fiecare copil s-a strecurat printre aţe în căutarea unui animal de pluş, fiind atent să nu atingă firele. Dacă le atingea copiii-spectatori aplaudau, astfel s-a urmărit recuperarea animalului aruncat în labirint, în timp ce copilul încerca să se adapteze spaţiului delimitat de aţe.

Copiii s-au simţit minunat, au fost activi şi veseli.

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=