Atelier „De-a căsuţa de vis”

19/06/17 | Atelier, Parteneri

Continuăm seria de ateliere „De-a visele”, un parteneriat De-a Arhitectura şi Class’IN, ateliere individuale de arhitectură și design pentru copii ce se desfăşoară în showroom-ul Class’IN din Bucureşti. După povestea atelierului „De-a piloții de mașini” spusă de arh. Ioana Rizea, colega noastră, arh. Oana Pavăl, ne spune cum s-au jucat copiii cu sistemele Makedo şi simplele cartoane de cutii la atelierul „De-a căsuța de vis” de pe 27 mai.

Gazda atelierului, showroom-ul Class’IN, este un spațiu plin de obiecte de mobilier și accesorii interesante, de care îndrumătorii de la atelier se ajută pentru a da un boost [n.r. impuls] imaginației celor mici într-o dimineață de sâmbătă. 

La atelierul «De-a căsuța de vis» majoritatea copiilor au venit cu jucăriile preferate sau cu cele pe care le-au crezut potrivite pentru a locui într-o casă nouă, alături de alte jucării. Deși poate ne-am fi așteptat să vedem cele mai noi sau mai cool jucării de acum, majoritatea prietenilor aleși de copii au fost jucării cu valoare afectivă, pe care aceștia le au de la 3-4 ani. Jucăriile au fost de dimensiuni diferite, dar majoritatea de pluș. E important acest aspect, pentru că deși jucăriile erau diverse, copiii au reușit să facă niște căsuțe potrivite pentru toate jucăriile.

Cartoanele Makedo sunt foarte ușor de folosit și cei mici s-au familiarizat imediat cu toate sculele și mijloacele de prindere. După ce s-au prezentat aceste sisteme și s-au făcut echipele, fiecare echipă și-a prezentat jucăriile și s-a dezbătut împreună cu arhitecții îndrumători cum să fie casele, de ce funcțiuni au nevoie, ce camere își doresc în mod special, cât de mari trebuie să fie, cine în ce cameră stă, etc. Abordările au fost diferite și scara caselor a fost diferită, dar toate au fost pe măsura jucăriilor. 

Pe ultima sută de metri copiii au trăit puțin din emoțiile unei predări urmată de susținerea de proiect, căci la final și-au prezentat casele în fața celorlalte echipe, a gazdelor și a părinților.

După finalizarea atelierului şi după ce a ajuns acasă şi a avut timp să se gândească la experienţa avută, am primit şi o recomandare importantă la atelierele „De-a visele”. Dominic, 7 ani, le-a recomandat cu căldură tuturor celor interesaţi, aşa mult i-a plăcut la atelierul „De-a căsuţa de vis”: „Am făcut o casă de păpuşi cu carton şi nişte şuruburi şi un fierăstrău de plastic care făcea şi găuri şi tăia carton. Mi-a plăcut foarte mult şi vreau să mai merg!

Seria de ateliere „De-a visele” se încheie cu atelierul „De-a labirintul” pe 24 iunie.