Architecture Hunting la Palat!

24/05/13 | Eveniment

Așa cum bine stiți 17-26 Mai este Romanian Design Week. Orașul este plin de expoziții si evenimente, locuri, mesaje și obiecte frumoase.

de-a arhitectura a organizat, cu această ocazie, un joc de vânătoare – Architecture Hunting, o activitate pentru copii, la palatul Știrbei, locul expoziției centrale. Jocul s-a desfașurat duminica pe 19 mai. Copiii cu vârste între 5 și 15 ani împreună, individual sau chiar ajutați de părinți cu planul în mâna, au vânat cele 7 indicii bine ascunse în expoziție și în grădina palatului, descoperind astfel un cuvânt “cheie”. Ei au avut de depistat penultima literă din numele Curatorului expoziției, o literă dintr-un pătrat albastru, inițiala Studioului care a conceput un taburet, inițiala Biroului de arhitectură care a construit Casa K, o literă a fost găsită în sobă, iar ultima era inițiala florii galbene din grădină…

Cei care au descoperit cuvântul cheie, au putut descuia lada comorilor și au plecat acasă nu numai cu un obiect din ea, dar și cu o amintire placută a unui “treasure hunting” de arhitectură.

Prin joc, ne-am propus ca micii curioși să se familiarizeze cu planul de arhitectură al unei cladiri, respectiv Palatul Știrbei, să îi învătăm pe copii să se orienteze în spațiu plecând de la un plan/hartă, să afle noțiuni și idei noi legate de design, să aibă o experiență pozitivă asociată cu design-ul.

Echipa Romanian Design Week a ajutat copiii să se orienteze printre exponatele de design, arhitectură, advertising, modă și fotografie… Mulțumim!

Mai multe despre RDW  http://www.romaniandesignweek.com/