2 interni CRIM

12/04/13 | Uncategorized

Adica 2 voluntari. Doi oameni care lucreaza pentru de-a arhitectura. Ei sunt Monica Popescu si Lucian Calugarescu. Au ajuns la noi fiindca i-am cerut in cadrul unui program numit Internshipiada CRIM, organizat de Militia Sprituala, CeRe, Grupul pentru Patrimoniu si Actiune Civica, ARDOR si Asociatia One World Romania, carora le multumim si pe aceasta cale pentru ca ne-au acceptat in programul lor, intr-o companie care ne onoreaza. Despre CRIM gasiti mai multe detalii la sfarsitul acestui post.

Am aplicat in ianuarie. Am cerut cum am stiut noi mai frumos „O persoană proactivă, deschisă, care comunică usor. Neapărat să aibă pasiune pentru sau studii în domeniul arhitecturii/urbanismului (finalizate sau nu) si să îi placă să lucreze cu copiii. Pentru că avem de gând să facem cel putin următoarele lucruri împreună:” si am insirat cateva dintre proiectele noastre pentru 2013. Cinci oameni si-au manifestat initial interesul fata de de-a arhitectura. Intre timp unul s-a angajat, unul a ales alta asociatie in care sa faca voluntariat. Cei doi care ne-au ales lucreaza impreuna cu noi. Socoteala nu iese pentru ca ne-a scapat unul dintre cei care-au aplicat, intr-un mail pierdut. Reparam zilele astea…

Cei doi care lucreaza cu noi sunt arhitecti din cei cu interese diverse, deschisi spre lume. Monica,  artist si scufundator pasionat, s-a implicat in zona de PR si organizare a seriei de conferinte de-a arhitectura povestita si cam tot in zona PR / organizare de evenimente va fi alaturi de noi si in continuare. Lucian e un fotograf bun, premiat si cu experienta in lucrul cu copiii, care  a facut pozele frumoase de la povestita, iar pe viitor doreste sa se implice si in implementarea manualului nostru in clase.

Despre Internshipiada CRIM:

Proiectul „CRIM – Puterea sta in imaginatie” este desfasurat in perioada iunie 2012 – septembrie 2013 de Militia Sprituala, CeRe, Grupul pentru Patrimoniu si Actiune Civica, ARDOR si Asociatia One World Romania.

Este un proiect care isi propune sa stimuleze atitudinea civica a tinerilor prin creativitate si imaginatie (de aici acronimul), printr-o serie de activitati:

–          Intilniri lunare cu proiectii de filme urmate de dezbateri cunoscute sub denumirea de  CRIM Café, care au loc la Comunitatea CRIM, pe Dianei 4;

–          CRIM caravana de teatru contemporan in facultati;

–          CRIM caravana de film documentar (in facultati si licee din Bucuresti si din tara);

–          Street events;

–          O tabara de vara pe teme de civism anul acesta etc.

Printre aceste activitati si din dorinta de a expune cit mai multi tineri unei anumite filozofii  si unui mod de lucru structurat in cadrul unor organizatii active este prevazuta si activitatea prin care este oferita unui numar de 24 de tineri posibilitatea de a efectua stagii de internship in organizatii prietene.