Vara De-a arhitectura – Caietul de schiţe alb-negru

Atelierul de vară „De-a desenul. Caietul de schiţe alb-negru” – un proiect de vacanţă al Asociaţiei De-a Arhitectura, derulat în perioada 15-16-17 iulie, le-a readus copiilor bucuria de a desena, în spaţiul de la etajul 4 al Muzeului Naţional de Artă Contemporană. Atelierul a fost organizat ca parte a manifestărilor Anualei de Arhitectură Bucureşti. Cum au desenat? Nu oricum, ci ca arhitecţii! În prima zi de lucru, după câteva povești și schite despre cum vedem de fapt în realitate, care-i povestea „punctelor de fugă”, copiii au ales două dintre piesele expuse în sala de expoziţii – „Echerul” și „X-ul”- le-au observat și schiţat înscriindu-le pe fiecare într-un volum mai mare. Să fie cub, paralelipiped, sau cilindru „învelişul” formelor alese?  Asta au descoperit singuri!

A doua zi, după finalizarea lucrărilor din muzeu au avut surpriza de a lucra dupa model, 3 case-machete făcute de studenții la Arhitectură. Prima linie trasă pe planşă a fost „linia de orizont”. Și-au amintit ce am discutat în prima zi a atelierului: „Este linia unde cerul întâlnește marea”!
Când casele au fost gata „prinse” în perspectivă, cu toții au adus viață curţilor şi grădinilor: oameni, pomi, arbuşti, flori, găini, pui, alei din pietre, fragmente de gard și multe altele de tot felul. Cât de mari sunt pomii? Dar găinile, puii?

Oamenii desenaţi s-au așezat și ei cuminţi, privind casa în perspectivă, toți cu ochii pe aceeași linie de orizont.

Primul atelier „Caietul de schiţe alb-negru” s-a încheiat cu mare succes!

Dacă doriți să vedeți primele schiţe ale atelierului nostru, desenele copiilor vor fi expuse în cadrul expoziţiei De-a Arhitectura, ce poate fi vizitată la MNAC Bucureşti până pe 05.10.2015, etaj 4.

Mulțumiri pentru ajutorul și susţinerea oferite de : Irina Radu- gazda noastră cu mult suflet, din MNAC, arh. Andrei Ivănescu, arh. Mădălina Bold și arh. Iulia Cucu- proaspăt absolventă.

Iată lucrările copiilor !

DSC_0338

DSC_0341

DSC_0342

DSC_0377

DSC_0348

DSC_0368

DSC_0370

A lucrat cu drag cu copiii: arh. Oana Popescu