De-a arhitectura pe scena internaţională

31/03/14 | Uncategorized

Doamnelor şi domnilor, Asociaţia de-a arhitectura este nominalizată din partea României pentru Premiile CUBURILE DE AUR /programul de lucru ARHITECTURA ŞI COPIII al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor, la categoria „INSTITUŢIE”. Am obţinut această nominalizare în urma concursului deschis de Ordinul Arhitecţilor din România, la care au participat 15 proiecte de educaţie în arhitectură pentru copii, de la primii ani de vârstă până la 18 ani. Toate menţionate de juriu ca fiind de calitate şi cu caracter inovator, „considerând, de asemenea, că aceste iniţiative trebuie susţinute şi dezvoltate, având în vedere potenţialul lor creativ şi rolul semnificativ pe care îl joacă în dezvoltarea copiilor, în completarea educaţiei şcolare.”

5 proiecte au participat la categoia „Şcoală”, 1 proiect la categoria „Presă scrisă” (proiectul colegei noastre Eliza Yokina, cartea „Vise despre case”, câştigătorul categoriei) şi 9 proiecte la categoria „Instituţie”.

Ne bucurăm, suntem onorate şi aşteptăm, în luna aprilie, deliberările juriului Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. Pentru că miza e importantă: proiectele selectate vor fi expuse în cadrul celui de-al 25-lea congres UIA care va avea loc în Africa de Sud, la Durban, în luna august a acestui an. Şi tot atunci anunţat marele câştigător.