noiembrie 24, 2022

SCRISORI ÎNTRE CLASE

Ediția a VI-a
noiembrie – decembrie 2022

În fiecare an, în perioada dinaintea sărbătorilor, De-a Arhitectura lansează o invitaţie mai desuetă claselor înscrise în programele sale, aceea de a-şi scrie scrisori de Crăciun și de a lega prietenii la distanță.

Cu ce locuri din orașele sau satele voastre vă mândriți cel mai mult, ce obiective turistice sau locuri mai puțin cunoscute ați descoperit, cu o însemnătate aparte pentru voi, pe care le recomandați prietenilor voștri când vin să vă viziteze, care piațete sau străduțe sau parcuri v-au rămas în suflet și reveniți la ele cu drag de fiecare dată, ce vă place, dar și ce vă displace la comunitățile în care locuiți?

Copiii sunt invitați să intre în atmosfera sărbătorilor şi să îşi scrie scrisori unii altora, povestind despre cartierele sau satele în care locuiesc prin desene, colaje, machete, felicitări sau alte instrumente de ilustrare. Fiecare clasă își află destinatarul scrisorii după ce confirmă participarea. Scrisorile se trimit de către profesorul clasei prin Poșta Română.

Lansat în anul şcolar 2017-2018, proiectul „Scrisori între clase” propune o explorare a specificului și memoriei locului într-o modalitate ludică, îmbinând creativitatea cu spiritul de observație, percepție și analiză critică a mediului construit al localității.

Despre „Scrisori între clase” am scris aici.